Vučić sa porodicama kidnapovanih i ubijenih: Borićemo se da pronađemo sve nestale osobe na Kosovu

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u posjeti Udruženju porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Posjeta je počela razgovorom porodica koji su izgubili rodbinu sa predsjednikom koji su mu prepričali kako su im stradali najbliži u periodu od 1998. do 2004. godine.

– Učinićemo sve da Babinom mostu pomognemo sve što možemo. To je važno mjesto za naš narod, nije laka situacija, ali pomoći ćemo sve što možemo, kao i sve što treba na Kosovu – naglasio je Vučić.

On je obećao posebnu pomoć i Lapovu, a ožalošćenima je poručio:

– To je tolika tragedija da ja mogu samo da saosjećam sa vama.

Jedna od članica udruženja zahvalila se predsjedniku na posjeti i zamolila ga da se za mlade na Kosmetu uradi sve što je moguće, kako bi ostali na KiM.

Od prvog dana je, kaže, članica Udruženja, živi u Babinom mostu, a radi u Prilužju. Tri člana njene porodice su kidnapovana.

– Mnogo je mladih, a govorim o svom sinu i drugim mladima, koji ne mogu da nađu posao. Želimo da vas zamolimo da za te mlade nešo uradimo. Moj sin je kao drvosječa otišao u Norvešku da radi, sa ekonomskim fakultetom. Treba da učinimo nešto da oni ostanu na KiM – zamolila je ona Vučića.

Vučić je rekao da će se država truditi da uloži što više novca kako bi srpski narod ostao na KiM.

U razgovoru sa Srbima sa KiM rekao je da se Beograd uvijek trudio da se Prilužje, koje je dio vučitrnske opštine i Babin Most, spoje u jednu opštinu ali da su Albanci prekršili dogovor i da to nisu dozvolili.

On je rekao da Albanci često ne žele da pomognu Srbima i kao primjer naveo izgradnju nove škole u Babinom Mostu, koju je zaustavio gradonačelnik Obilića, Albanac.

– Ali, nikoga nije briga u međunarodnoj zajednici – rekao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.