Brnabić u Berlinu 18. septembra: Sa Merkel o svim aspektima saradnje

0

Predsjednica Vlade Ana Brnabić je ocijenila da će njena posjeta Nemačkoj biti izvanredna prilika da se kroz susret sa kancelarkom Angelom Merkel razmotre svi aspekti saradnje, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu.

Brnabić je to rekla u razgovoru sa ambasadorom Nemačke u Beogradu Tomasom Šibom koji je bio posvećen pripremama za predstojeću zvaničnu posjetu SR Njemačkoj u koju premijerka Brnabić odlazi 18. septembra na poziv kancelarke Angele Merkel, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

“Naš je interes da bilateralni odnosi budu što je moguće bolji, imajući u vidu značaj i uticaj Njemačke u okvirima evropske i svjetske politike”, istakla je Brnabić.

Ambasador Šib je izrazio zadovoljstvo zbog zvanične posjete premijerke Berlinu, uz ocjenu da ona pokazuje da politički dijalog Srbije i Njemačke potvrđuje obostrano nastojanje za unapređenje i dalje razvijanje odnosa na svim nivoima. Na sastanku je bilo riječi i o značaju otvaranja Stalnog sekretarijata Transportne zajednice u Srbiji, kao i o procesu evropskih integracija Srbije.

Ambasador Šib je potvrdio da Njemačka nastavlja da pruža punu podršku Srbiji na putu ka članstvu u EU.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.