Mladen Mikijelj

Ukrajinska vojska bezuspješno pokušala napad na Krim američkim oružjem

0

Ukrajinske oružane snage pokušale su sinoć da napadnu Krim raketama ATACMS, izjavio je Vladimir Rogov, lider pokreta „Zajedno sa Rusijom“.

„Ruska PVO sprečila je napad iznad Džankoja i Simferopolja dok je ukrajinska vojska izvodila raketni udar na Republiku Krim“, napisao je Rogov na svom Telegram kanalu. Prema njegovim riječima, Ukrajinci su upotrebili nekoliko balističkih projektila ATACMS u pokušaju da napadnu civile na poluostrvu, piše TAS.

ATACMS, rakete ATACMS
PRINTSCREEN YOUTUBE

Ranije je savjetnik šefa Krima Oleg Krjučkov pozvao građane Krima da se uzdrže od fotografisanja aktiviranja PVO ili postavljanja relevantnih slika na društvenim mrežama. Takođe, tokom noći je obustavljen saobraćaj na Krimskom mostu.

Podsećanja radi, Sjedinjene Američke Države su početkom aprila Ukrajini isporučile rakete dugog dometa ATACMS, koje je Vlada ranije odbijala da pošalje po direktivi predsednika Džoa Bajdena, saopštio je tada Pentagon.

Bajden je u februaru tajno odobrio transfer raketa dugog dometa ATACMS za upotrebu unutar ukrajinske teritorije i one su zatim uključene u paket pomoći od 300 miliona dolara, koji je najavljen 12. marta, a isporučen je Ukrajini ranije ovog mjeseca, rekao je portparol Pentagona potpukovnik Garon Garn, prenio je tada CNN.

(Kurir.rs/TASS/Prenio: A.N.)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.