“Republika”: Vođa “kavčana” daje 5 miliona psima rata da ubiju Vučića!

9

Vođa „kavačkog klana“ Radoje Zvicer, koji je zahvaljujući zaštitnicima u Milovoj policiji izbjegao hapšenje u Crnoj Gori, planira krvavu osvetu Aleksandru Vučiću i u tom cilju je angažovao strane plaćenike za likvidaciju predsjednika Srbije, saznaje Srpski telegraf iz bezbjednosnih struktura.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama, Zvicer je ponudio pet miliona evra onome ko obavi ovaj zadatak.

Kada se sukobljavate s mafijom i s velikim silama u političkom smislu, uvijek morate da očekujete da će njihov odgovor biti možda i fatalan. Ako „kavački klan“ raspolaže stotinama miliona evra, zašto mislite da se u odbrani tog novca neće potrošiti još koji milion da bi se likvidirao onaj koji vodi borbu protiv mafije? Njemu ogroman novac kojim raspolaže sada služi samo za osvetu, rekao je tim povodom ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Odbjegli šef zloglasnog klana kreće se na relaciji Brazil-Kolumbija-Peru-Urugvaj, a svojim najbližim saradnicima koje još nije stigla ruka pravde je poručio da želi da Srbija pliva u krvi i da neće žaliti pare da se to i ostvari. Srpske bezbjednosne službe su uspjele da ga lociraju i tražile su od tamošnjih policija da ga uhapse, pa je zbog toga stalno u pokretu. Preko granice prelazi koristeći lažne pasoše – hrvatski, ukrajinski i makedonski. Van sebe je od bijesa što je, najviše zahvaljujući Vučiću, razbijen jedan od najmoćnijih klanova Evrope, kažu naši izvori.

Nekadašnji obavještajac Božidar Spasić ističe da je izvođenje političkog atentata veoma složen proces.

Kriminalci u većini slučajeva vrše atentate i obračunavaju se unutar svojih redova, a ukoliko krenu na političke strukture, kao što je, recimo, predsjednik države, onda u tom slučaju mora da postoji vrhunska organizacija, koju oni sami među sobom ne mogu da postignu. Prije svega, osobe koje bi bile zadužene da likvidiraju državnu ličnost moraju imati iskustva i biti perfektno obučeni, kaže Spasić.

On takođe ističe da bi za tako nešto bili idealni ljudi iz američkih redova.

S obzirom na to da „kavački klan“ ima veoma dobre veze u međunarodnom kriminalnom podzemlju, vrlo vjerovatno bi angažovali pripadnike američke elitne jedinice „Foke“ ili neke druge specijalce sa Zapada koji su ratovali u Iraku, na Bliskom istoku i veoma su sposobni za tako nešto, ocjenjuje naš sagovornik.

Jedan od najbitnijih uslova, dodaje on, jeste da osoba mora da bude neupadljiva i da se lako uklapa u našu sredinu da ne bi privukla pažnju i izazvala sumnju. Takođe, atentator bi morao da zna srpski jezik i da ima lažne dokumente, kao i specijalno oružje, koje bi se nakon tog čina odmah uništilo, objašnjava Spasić.

I ministar policije Vulin je izrazio bojazan jer je, kako je rekao, Vučić veoma težak čovek za saradnju kada je riječ o njegovoj ličnoj bezbjednosti i da stalno govori da hoće da priča s ljudima i da ga neće odvojiti od naroda.

Prilikom otkrivanja Spomenika Stefanu Nemanji postojale su operativne informacije da nešto može da se desi i predlagano mu je da događaj bude odložen, ali on nije htjeo da čuje za to, rekao je Vulin.

9 Comments
  1. Kontra Revolucija komentariše

    Davali su i šiptari, pa ništa !.
    Necemo zbog toga organizovati sad privatnu, drzavnu, bezbednost !.
    Korak izmedju demokratije i diktature je kratak !.
    Zar ne vidite Krivokapica i Crnu Goru !.
    I on tamo radi šta hoce !.
    I on sebi stvara privatnu bezbednost i privatnu vladu !.

    1. tako stoje stvari komentariše

      Ovo itekako ima veze sa Crnom Gorom.

      Samo nezaven može pomisliti da je ovaj brav šef nečega, on je samo puki izvršilac naloga pravog šefa, pravog dona svih klanova, koji očigledno neće da žali ni novca, ni resursa, da sruši Vučića jer mu je očigledno pomrsio konce, kako na političkom planu u njegovom dvorištu, tako i na tržištu i distribuciji najpoznatijeg crnogorskog izvoznog proizvoda.

  2. cedo komentariše

    VUCIC JE KAO ALEKSANDAR KARADJORDJEVIC NE HAJE MNOGO ZA ATENTATORE BOJIM SE DA NE PRODJE KAO ON.

  3. El Comadante komentariše

    Sve li novinari znaju sve iz prve ruke,Vučić ne vrijedi pare a ne 5 miliona,nema Zvicer preceg posla nego da se bavi pickoustim

  4. Peconijevi Telohranitelji komentariše

    Nas Alek obicno svakih 5-6 dana pusta „buhu“ preko svojih „tabloida“ da se sprema atentat na njega. Do sada je najavio preko 1000 takvig „atentata“. Na taj nacin lijeci svoju paranoju i sizofreniju.

  5. Bajro komentariše

    To je malo… Koliko daju za Mila ?

  6. Felix komentariše

    Čestitoga Vučića !

  7. E viva komentariše

    Hahaha,kakve budale..pa njega ce srbi ubiti,kao sto su ubili svakog svog vladara…cim prizna Kosovo, putuj igumane…

    1. cedo komentariše

      E VIVA A KAD CE TO BIT NIKAD

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.