Jokić nadomak tripl-dabla, Dalas prekinuo Denverov niz od pet pobjeda

0

Dalas Maveriksi su drugi put u sezoni izašli kao pobjednici iz okršaja sa Denverom. Prvi put prošli su kroz produžetak kako bi trijumfovali, noćas su znatno lakše izašli na kraj sa Nagetsima – 116:103

Nekoliko časova uoči početka utakmice između Denvera i Dalasa pojavila se informacija da bi Nikola Jokić mogao da propusti susret zbog uganuća zgloba lijeve noge. Stisnuo je srpski centar zube i ponovo bio najbolji u svom timu. Od februara 2017. godine Nikola Jokić nije propustio meč, a teško je zamisliti kako bi tek Nagetsi večeras izgledali i koji bi krajnji rezultat na semaforu stajao da Jokić nije zaigrao.

Nije uspeo Džoker da povede Denver do šestog trijumfa u nizu, kao ni da ostvari 51. tripl-dabl. Nedostajao mu je jedan skok. Ubacio je 26 poena, podelio 11 asistencija i uhvatio tih devet lopti ispod obruča za 36 minuta provedenih na parketu. Šutirao je Jokić 50 odsto iz igre, a najveća ispomoć bili su mu Vil Barton i Majkl Porter, koji su dali po 23 poena. Od nosilaca Deneverove igre podbacio je Džamal Mari, što i nije retkost. Igra Mari ove sezone uz dosta oscilacija, pokušao je srpski centar da ga probudi na nekoliko utakmica, hranio ga je loptama, ali Mari nikako ne uspijeva da poveže nekoliko dobrih partija i uhvati konstantu.

Bilo je ovo veče Kristapsa Porzingisa. Letonac je izvanredno šutirao. Ubacio je pet od sedam trojki, iz igre je šutirao 10 od 15, a meč je završio sa 25 poena, šest skokova, tri blokade, asistencijom i ukradenom loptom. Luka Dončić je došao do novog dabl-dabla. Spakovao je Denveru 21 poen, podijelio 12 asistencija i u tom segment je zamalo nadmašio sve ostale saigrače (zbirno su imali 14 asistencija). Dodao je Slovenac i pet skokova, a Džoš Ričardson je protiv Nagetsa izbrojao do 20.

(Mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.