Uprava Junajteda nagrađuje Solskjera novim ugovorom

0

Ole Gunar Solskjer dobiće  novi ugovor, pošto su čelnici Mančester junajteda procijenili da je aktuelni šef stručnog štaba rješenje na duge staze. Otuda će s njim produžiti saradnju i nastaviti proces započet decembra 2018.

Prema saznjima ostrvskih medija, velikan sa Old Traforda spremio je za Norvežanina povišicu na osnovu koje će zarađivati oko 2.000.000 evra više nego što mu sad sleduje. Trenutno je na 8.150.000 evra po sezoni, po odredbama novog ugovora trebalo bi da inkasira oko 10.500.000 evra na godišnjem nivou.

Kako stvari stoje, Mančester će ugovor Solskejru produžiti do kraja sezone. Razlog je taj što izvršni direktor Ed Vudvord ne želi ništa da prepusti slučaju imajući u vidu činjenicu da ovog ljeta nekadašnji napadač ulazi u završnu godinu saradnje. Teoretski, moglo bi da se desi da ga neki drugi klub „napadne“, međutim, u praksi je malo velikana koji tragaju za novim trenerom. Još manje klubova većih od Crvenih đavola da bi se Ole pokolebao.

Osim toga, rukovodstvo Mančestera želi da nagradi Solskjera što je za skoro dvije i po godine uspio da vrati Junajted u Ligu šampiona, čak ga u jednom trneutku podigne na lidersku poziciju na tabeli Premijer lige, afirmiše nekoliko mladih igrača, te u klubu vjeruju da bi u bliskoj budućnosti sa Ole Gunarom mogli da napadnu titulu, poslednji put osvojenu 2013. u završnoj godini mandata ser Aleksa Fergusona.

-Očigledan napredak Solskjera i igrača ove sezone nam uliva optimizam da ćemo u budućnosti biti uspješni kako na terenu, tako i van njega- nagovijestio je Ed Vudvord da se sprema novi ugovor treneru.

Jedino što nema preciznih informacija o njegovom trajanju. Pretpostavlja se da bi papiri važili najmanje do 2023, ali ono oko čega su mediji saglasni je suma. Pomenutih 10.500.000 evra po sezoni je u rangu u rangu onoga što zarađuje Jirgen Klop u Liverpulu, s tim što će Solskjer i dalje gledati u leđa Pepu Gvardioli, najplaćenijem treneru svijeta, kome Mančester Siti, po novom ugovoru, prebacuje na račun 23.000.000 evra po sezoni.

(Mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.