Dodik u Rusiji

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u službenoj posjeti Sank-Peterburgu, gdje je sa gubernatorom Georgijem Poltavčenkom, razgovarao političkoj situaciji, o jačanju odnosa Srpske i Rusije, otvaranju Predstavništva Srpske u Sankt-Peterburgu, a potpisan je i sporazum o saradnji biblioteka Srspke i Rusije.
Predsjednik Dodik učestvuje i na međunarodnom kongresu “Sankt-Peterburg i slovenski svijet”.
Predsjednik Srpske Milorad Dodik gubernatora Sank-Peterburga upoznao je sa aktulenom političkom situacijom u Srpskoj i regionu.
Dodik je i ovaj sastanak iskoristio da zahvali Rusiji na iskrenom prijateljstvu i razumijevanju odnosa u regionu.
– Ovo je prilika da s zahvalim za rusku podršku u Savjetu bezbjednosti i putem multilateralnih tijela koja se bave BiH, gdje Rusija ima jasan stav o potrebi provođenja Dejtona, uvažavanje tog sporazuma i međunarodnog prava kako je to već rečeno od strane ruskih predstavnika sa najvišeg niova i onih koji se ukuljčuju u rad foruma – istakao je Dodik za RTRS.
Razgovarano je i o otvaranju Predstavništva Srpske u Sankt-Peterburgu. Grad je, kaže Dodik, bez naknade ustupio prostor u samom centru, i time će, dodaje, još više ojačati odnosi Srpske i Rusije.
– Mi bismo trebali da u roku od nekoliko mjeseci uredimo taj prostor i dovedemo ga u funkciju otvaranja predstavništva – napomenuo je Dodik.
(rtrs.tv)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.