Razgovarali o energetskoj situaciji: Brnabić u Bugarskoj

0

Predsjednica vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsjednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovim sa kojim je razgovarala o energetskoj situaciji u Evropi i regionu, kao i o evropskim integracijama. Napravljen je veliki iskorak u odnosima naše dvije zemlje u vrijeme mandata mog prethodnika Aleksandra Vučića. Dobro je što se odnosi u regionu zasnivaju na ličnom prijateljstvu i mislim da je to dobar način saradnje između naših država – rekla je Brnabić nakon sastanka.
Kako kaže, sa Borisovim je prije svega razgovarala o energetskoj situaciji u Evropi i regionu, kao i pitanju srpske gasne interkonekcije sa Bugarskom.
– Naša gasna povezanost važna je za Srbiju i Bugrasku, kao i za cijeli region, u smislu energetskog povezivanja, energetske sigurnosti, diversifikazije snabdevanja gasom i to su neki planovi koji su najvažniji u narednom periodu za energetiku Srbije – navela je Brnabić.
Bilo je riječi i o transportnom povezivanju, rekla je premijerka, prije svega o autoputu Niš-Sofija, ali i o željezničkim koridorima.
– Postoji veliko prijateljstvo između Bugarske i Srbije. Pričali smo i neizostavno oko bugarskog predsjedavanja EU i podršci koju oni daju Srbiji i cijelom zapadnom Balkanu u pristupanju EU i generalno proširenju EU. Ja se nadam da će 2018. godina biti mnogo uspješnija u smislu evropskih integracija za cijeli Zapadni Balkan, rekla je Brnabić.
(blic.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.