Živković se opet usijao: Ne možete nam ništa, pohapsite nas sve; Stojim iza svake svoje riječi za Mila Đukanovića!

0

Predsjednik DPS-a Danijel Živković je saopštio da mu se čini da “smo nekako pretrčali” ova zakonska rješenja.

“Sve je postalo isforsirano. Priča o tužilaštvu je duga, i može da se veže daleko u prošlost. Sve nas možete uhapsiti, ali ne možete uhapsiti ideju”, rekao je on.

Prema njegovim riječima sadašnje tužilaštvo je formirano za obračun sa prethodnom vlašću, prvenstveno DPS-om.

Istakao je da se hapšenja najavljuju medijski i pomenuo današnje hapšenje bivšeg šefa barske kriminalistike Ilije Vasovića, nakon što je juče objavljen tekst na portalu Libertas.

“Na sceni je svaki pokušaj kriminalizacije DPS-a. Ima li i jednog krivičnog djela koje se desilo nakon 30. avgusta 2020. godine. Mi iz DPS-a smo podnijeli 70 krivičnih djela, ali odgovora tužilaštva nema”, naglasio je Živković.

On tvrdi da se u fiokama drže predmeti protiv aktera sadašnje vlasti iz PES-a.

“Nismo se ni u jednom trenutku protivili formiranju vlasti. Ovo ne liči na državu vladavine prava. I želim da poručim – ne možete nam ništa, pohapsite nas sve”, dodao je on.

Živković je poručio lideru DNP-a Milanu Kneževiću da se svi oni u političkom smislu oslanjaju na postojanje DPS-a.

“ Što se tiče Milivoja Katnića, on je uhapsio više funckionera DPS-a, nego Vladimir Novović. Ne vjerujem da postoje indicje i dokazi koji bi inkriminisali Mila Đukanovića. Ja sam u svrhe političkog obračuna govorio, jer se zna da je politički cilj i narativ “uhapsiti Mila Đukanovića”. Iza svojih riječi stojim pod punom moralnom, političkom i krivičnom odgovornošću”, poručio je Živković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.