Zapadni mediji: Zelenski doživljava krah za krahom, Azija ne podžava Ukrajinu

0

Zelenski i Zapad predugo su ignorisali Aziju zbog podrške Ukrajini, ali i da je sada prekasno, ocjenjuje se u članku

Pokušaj Vladimira Zelenskog da pridobije podršku Azije propao je od strane lidera zemalja u tom regionu, samo je predsjednik Istočnog Timora pristao da učestvuje na konferenciji o Ukrajini u Švajcarskoj, prenosi „Blumberg“.

„U vrijeme pisanja ovog teksta, izgleda da će samo Hoze Ramos-Horta, predsjednik Istočnog Timora, i Sim En, viši državni ministar spoljnih poslova Singapura, otići u Aziju“, navodi se u članku.

Kako je navedeno, pridružiće im se i predstavnik Filipina.

„Zelenski je došao da proda ideju da Azija treba da podrži Ukrajinu. Ali, njegov predlog je propao“, navodi „Blumberg“, napominjući da su Zelenski i Zapad predugo ignorisali Aziju zbog podrške Ukrajini, a da je sada prekasno.

Švajcarska će održati konferenciju o Ukrajini 15. i 16. juna u blizini grada Lucerna, u letovalištu Burgenštok.

Pres-sekretar ambasade Rusije u Bernu Vladimir Hohlov ranije je rekao za „RIA Novosti“ da Švajcarska nije poslala poziv Ruskoj Federaciji za učešće na samitu o Ukrajini, a da Moskva ni u kom slučaju neće učestvovati.

Dodao je da je ideja o mirovnoj konferenciji, koju snažno promovišu organizatori, neprihvatljiva za Rusku Federaciju, jer ne uzima u obzir ruske interese.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.