Živković: DPS će podnositi inicijativu za skraćenje mandata Skupštini sve dok taj akt ne bude usvojen!

3

DPS će podnositi inicijativu za skraćenje mandata Skupštini sve dok taj akt ne bude usvojen, saopštio je šef Kluba poslanika DPS-a Danijel Živković.

Kako kaže, jedini način za izlazak iz političke krize je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, a Živković uvjerava da će se oni i desiti.

Živković je za TVE saopštio da će, nakon što inicijativa predsjednika države Mila Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini nije stavljena na dnevni red, DPS  sa svojim tradicionalnim partnerima, nastaviti da podnosi tu inicijativu, sve dok ne bude usvojena.

 

– Izbori moraju da se dese, njih će biti i oni će pokazati da je DPS najjači politički subjekt. Podnijećemo inicijativu i ona će vrlo brzo biti u skupštinskoj proceduri. Vjerujemo da ćemo naredni put imati potrebnu većinu koja bi skratila mandat Skupštine i da će biti političke hrabrosti – kazao je on.

Upitan zašto je DPS glasao protiv smjene aktuelne predsjednice Skupštine Danijele Đurović, Živković kaže da nijesu mogli dozvoliti da se mehanizam odlučivanja vrati u ruke Demokratskog fronta.

– DF ne može biti partner u izgradnji institucionalnog kapaciteta Crne Gore, oni su spremni sve da urade kako bi institucije bile blokirane i kako bi pravili scene i aktivnosti koje su sve, samo ne u skladu sa Ustavom i zato je takva odluka donesena, da se spriječi jedna vrsta ustavnog puča – objašnjava Živković.

3 Comments
 1. Idriz Muratović ,Niksic komentariše

  Polako, čir ćeš dobiti.
  Vidi koliko lupeža je bilo u vrhu tvoje partije.
  Vidi sta ste od pravosuđa napravili, od nesretnoga Sudskog savjeta….s onim maškarama, s jadima.
  Uistu,bolan ne bio,uistu!

 2. Mrki komentariše

  E kakav je podmladak Dps – a isto kao da su iz neke sekte…
  Ne mogu da vjerujem da su ovaj brav i oni Nikolic ono june toliko zaludjeni sa sefom.

 3. Bajro komentariše

  Izbori sa 60 tisuća fantom birača. R kako da ne… Dobićete izbore,ali posle popisa i sređenih spiskova. Ako tada pobijedite neka vam je sa srećom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.