Mladen Mikijelj

Zelenski u Harkovu: Cio svijet je kriv za ovo; SAD ne prebacuju novac u Ukrajinu, već ga troše u američkim fabrikama stvarajući radna mjesta

0

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da je potrebno nekoliko dodatnih PVO sistema „patriot“ da bi se Harkov zaštitio od ruskih napada.

„Situacija je veoma ozbiljna. Ne možemo sebi dozvoliti da izgubimo Harkov… Sve što nam treba su dva sistema ‘patriot’. Rusija neće moći da okupira Harkov ako ih imamo“, rekao je Zelenski u intervjuu za TV kanal Ej-Bi-Si Njuz, tokom posjete jednoj od bolnica u Harkovu.

Prema njegovim riječima, tokom proteklih dana stotine ljudi je poginulo ili ranjeno u ofanzivi ruskih snaga u oblasti Harkova.

„Mnogi od njih bili su vojnici iz regiona, pa je bilo važno da predsejdnik bude tu i da ih podrži“, dodao je Zelenski.

Na pitanje novinara da li su Sjedinjene Američke Države krive za ono što se dešava u Harkovu, Zelenski je odgovorio:

„Cio svijet je kriv. Dali su (Vladimiru) Putinu mogućnost da okupira ukrajinsku teritoriju. Ali sada svijet može da pomogne“, istakao je ukrajinski lider.

Na primjedbu reportera Ej-Bi-Si Njuza da su mnogi Amerikanci zabrinuti koliko se novca troši na Ukrajinu, Zelenski je rekao da se taj novac ne troši u Ukrajini, već u američkim fabrikama, kao i da se Ukrajina ne bori samo za svoju slobodu.

„Taj novac se ne prebacuje u Ukrajinu. To je novac potrošen u američkim fabrikama stvarajući američka radna mjesta. Mi se ne borimo samo za svoju slobodu“, naglasio je predsjednik Ukrajine.

Zelenski je danas održao sastanak Štaba vrhovnog komandanta u Harkovu i posjetio ranjene u bolnici.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.