Zaharova: Reakcija zapadnih zemalja na atentat na slovačkog premijera je strašnija od samog zločina

0

Postoji veći zločin od samog atentata na slovačkog premijera Roberta Fica, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za televiziju TVC i objasnila – reakcija zapadnih zemalja je „strašnija od samog zločina“.

„Pogledajte reakciju Zapada. Najprije su se šokirali i zbunili, jer, zaboga, njima tako nešto ne može da se desi. Nešto loše, što protivrječi demokratiji, s njihovog gledišta može da se desi samo državama i narodima koji nisu na najvišoj ljestvici demokratskog razvoja“, rekla je Zaharova.

Nakon šoka, Zapad je počeo da traži izgovore zašto se to dogodilo u centru Evropske unije i našao je – za sve je kriva agresivna retorika, primijetila je Zaharova.

„Pritom, to govore oni koji su generator najagresivnije retorike, koji već dugi niz godina za svoj kredo i politički moto uzimaju agresivnu retoriku, prijetnje i korišćenje riječi kao sredstvo direktnog napada i terorizma“, objasnila je ona i podsjetila na pozive na ubijanje Rusa koje nijedan zapadni zvaničnik nije osudio.

Na kraju su zapadni političari došli do zaključka da je Fico sam kriv, jer nije „imao dobre stavove“ i navodno je sam isprovocirao atentat na sebe, navela je Zaharova i ocijenila da je takva logika apsolutno neljudska.

Užasan zločin se desio pred našim očima, navela je Zaharova i pojasnila da su  na Fica, zakonito izabranog predstavnika vlasti, ispalili pet hitaca u trenutku kada je iskreno, otvorenog srca, prišao ljudima kako bi sa njima razgovarao.

Slovački premijer ranjen je u pucnjavi posle sjednice vlade u gradu Handlova, oko 150 kilometara sjeveroistično od Bratislave, nakon čega je u veoma teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici, gde je imao nekoliko operacija.

(RT)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.