Skandal uoči „vječitog derbija“: Naneli pesnicom raskrvario Lazarevića

0

Skandal uoči treće utakmice finalne serije ABA lige između Partizana i Crvene zvezde.

Naime, košarkaš Partizana Džejms Naneli fizički je napao igrača Zvezde Stefana Lazarevića.

U nastavku prenosimo saopštenje Crvene zvezde povodom incidenta pred večerašnji „vječiti derbi“.

– KK Crvena zvezda obavještava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao „teške tjelesne povrede“ nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija.

Incident se dogodio prije početka prepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete vidjeti u slikama u na sajtu crveno-belih.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo djelo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao „nanošenje teških tjelesnih povreda“.

Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabilježen u istoriji ove lige i sa ovakvim posljedicama. KK Crvena zvezda upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.

Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

KK Crevna zvezda je hitno već podnijela disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskom direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!

Očekujuemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbjednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.