Zaharova pita Vašington: Jeste li sigurni da je napad izveo ISIS, nećete li se kasnije predomisliti?

0

Posle napada na koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve, SAD pokušavaju da spasu Ukrajinu pominjući u Rusiji zabranjenu terorističku grupu Islamska država (ISIS) i da prikriju sebe i režim Zelenskog koji je stvorila, napisala je portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova u autorskom članku za Komsomoljskuju pravdu.

Američki politički inženjeri gurnuli su se u ćošak svojim pričama da je napad na Krokus siti hol izvela teroristička grupa ISIS. Otuda svakodnevni pokušaji Vašingtona da sebe i režim Zelenskog pokrije plašenjem od ISIS-a – istakla je ona.

Prema riječima Zaharove, postoji niz faktora koji direktno i indirektno ukazuju na umiješanost američkih vlasti u sponzorisanje ukrajinskog terorizma.

Milijarde dolara i neviđena količina oružja, uložena bez odgovornosti i uz korišćenje korupcionaških šema u kijevskom režimu, agresivnom retorikom u vezi sa Rusijom, bijesnim nacionalizmom, zabranom mirovnih pregovora o Ukrajini, beskrajnim pozivima da se sukob riješi silom. Odbijanje osude višegodišnjih terorističkih napada, koje je izveo kijevski režim, i masovna informativna i politička podrška bilo kakvim, pa i najgnusnijim akcijama Zelenskog – navela je ona.

Ona tvrdi da su prethodne američke intervencije u bliskoistočnim pitanjima dovele do pojave, jačanja i institucionalizacije niza radikalnih i terorističkih grupa koje su i danas aktivne u regionu.

– Koja je logika, pitate se? Novac i moć. A, s obzirom na međunarodno-pravnu zabranu direktne intervencije, radi se i o sijanju „kontrolisanog haosa“ i preoblikovanju svjetskog poretka od strane terorista. Pažnja, pitanje za Bijelu kuću: da li ste sigurni da je to bio ISIS, nećete li se kasnije predomisliti – zaključila je ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.