Zaharova o napadu na rusku teritoriju: Ugasićemo plamen NATO ratnih huškača

0

Zbog velikih neuspjeha Oružanih snaga Ukrajine kod Harkova, kijevski režim nastoji da iskali bijes i da se osveti civilnom stanovništvu Rusije, izlažući ga vatri iz raznih vrsta NATO naoružanja, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Kako je istakla, Banderine pristalice zapravo i nemaju nikakvo drugo oružje.

„Zapadne zemlje radije ne primećuju terorističke aktivnosti svojih ukrajinskih štićenika, podstičući ih javno da udare na ruske regione. Tako je nedavno švedski ministar odbrane Pol Jonson objavio to ‘pravo’ Oružanim snagama Ukrajine, a zatim je u Briselu i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao evropske prestonice da ukinu sva ograničenja Kijevu za korišćenje zapadnog oružja“, kazala je Zaharova na današnjem brifingu.

Ona je podsjetila da je i francuski predsjednik Emanuel Makron na sastanku sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, držeći u rukama geografsku mapu rusko-ukrajinske granice, rekao da je „potrebno dozvoliti Ukrajini da gađa ciljeve na ruskoj teritoriji“.

„Još jednom ćemo da ugasimo plamen ukrajinskih i NATO ‘jastrebova’. Odgovor Oružanih snaga Rusije na takve akcije svakako će uslijediti i biće srazmjeran. Bezbijednost Rusije biće osigurana, uključujući, kako je ranije rekao ruski predsjednik, stvaranjem ‘sanitarne zone u Ukrajini'“, poručila je Zaharova.

Govoreći o vojnoj pomoći EU Kijevu, Zaharova je napomenula da Evropljani slijede primjer SAD, podstičući razvoj nacionalne vojne industrije na račun Ukrajine.

„Međutim, njihov zajednički potencijal nije mogao i neće moći da promijeni situaciju na bojnom polju u korist Ukrajine. Izjava Stoltenberga da su NATO članice već isporučile 99 odsto svog naoružanja dovoljno je jasna potvrda toga“, naglasila je.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.