Nimanbegu: Radićemo na razvoju Ulcinja, a prekinućemo izdaju, zavist, ljubomoru i žudnju za vlašću

0

Novoizabrani predsjednik Opštine Ulcinj Genci Nimanbegu poručio je da će predano raditi na razvoju Ulcinja, te da će u toku njegovog mandata vbiti cijenjen svaki partner. Poručio je da je jedina stvar koja se prekida izdaja, zavist, ljubomora, zloba, žudnja za vlašću i položaju.

Nimanbegu je sinoć izabran za predsjednika Opštine glasovima 20 odbornika nove većine u Skupštini opštine Ulcinj nakon što su smijenili Omera Bajraktarija iz Građanskog pokreta URA.

On je kazao da njegova odgovornost raste u trenutku kako raste poverenje građana.

Poručio je da će raditi pošteno, posvećeno, predstavljajući svakog građanina što dostojnije.

“Razvoj Ulcinja nam zahteva promjene. To može da započne pojedinac, ali ne može učiniti sam i bez podrške drugih. Zato se zahvaljujem koalicionim partnerima na poverenju koje su mi ukazali i garantujem da će ovo biti zajednički mandat. Mandat koji će cijeniti svakog partnera, člana ove koalicije”, kazao je on.

Istakao je da vremenski mandat ove dužnosti nije potpun, ali je stabilan.

“To je stabilan i transparentan mandat. Ovo partnerstvo koje će doseći dvije trećine odbornika u Skupštini, ovi principi, biće nam dovoljni da uspešno radimo u ovim pravcima i projektima”, kazao je Nimanbegu.

Istakao je da je koalicija dužna građanima da im vratipoverenje da politika radi u njihovu korist.

“Građanima dugujemo rad i rezultate i ovo obećavam da ćemo raditi koliko god budemo imali snage. Ovo će biti rukovodstvo kontinuiteta, pomirenja i dobrih odnosa. Jedina stvar koja se danas prekida je izdaja, zavist, ljubomora, zloba, žudnja za vlašću i položaju. Ovi principi i ove osobine izolirani su da budu u opoziciji. Mi se ne plašimo nijedne opozicije, ali ove osobine su opozicija Ulcinju i njegovom razvoju. Ruku saradnje pružićemo svima”, kazao je Nimanbegu.

Sinoćnju sjednicu ulcinjskog parlamenta obilježio je incident, kada je ispred sale bačen kako se sumnjalo, suzavac. Policija je nakon toga stigla u Opštinu i nije dozvolila ulazak nikom osim odbornicima. Pojedincima je ukazana hitna medicinska pomoć. U jednom trenutku zgrada je ostala u mraku zbog oštećenja dalekovoda, pa je sjednica prekinuta.

Danas je iz ODT-a saopšteno da je u toku izviđaj povodom incidenta na sjednici te da prilikom pregleda sale nisu pronađeni tragovi koji ukazuju da je korišćen suzavac.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.