Žabljački NSD: Referendum o moratorijumu gradnje na Žabljaku je najpoštenije rješenje

0

Sinoćnjim nepozivanjem predstavnika koalicije Za budućnost Žabljaka da učestvuju u emisiji Reflektor, čija je tema bila predlog Durmitorske inicijative o zabrani gradnje na Žabljaku, televizija Vijesti se još jednom stavila u poziciju političkog diskriminatora koji se krije iza lica nezavisnog medija, navodi se iz OO NSD Žabljak.

„Građani sinoć nisu mogli da čuju glas iz žabljačkog parlamenta, odnosno Skupštine opštine Žabljak. Evidentno je bilo neophodno „vaditi kestenje iz vatre“ naših kolega iz Durmitorske inicijative, na način što će se plasirati samo njihova strana priče i sva krivica svaliti na koaliciju Za budućnost Žabljaka koja se od starta vodila interesima građana i jasnim principima koji su definisani koalicionim sporazumom“, saopšteno je iz opštinskog odbora.

Kako navode, sinoć je predsjednik Opštine Žabljak Radoš Žugić na perfidan način pokušao da spinuje narativ kako je njihova koalicija dobila „instrukcije sa strane“ kada je u pitanju glasanje o zabrani gradnje na Žabljaku.

„Zbog javnosti kako Žabljaka, tako i Crne Gore želimo da decidno odbacimo ove navode i jasno ponovimo da je naša koalicija od samog starta bila protiv zaključka koji je predložila Durmitorska inicijativa. Naša koalicija je uvijek imala jasne stavove i pokazala je veliku političku širinu kada je u pitanju moratorijum o izgradnji, saslušavši sve argumente koalicionih partnera. U ovom kontekstu, od samog starta smo pozivali na raspisivanje lokalnog referenduma o ovom izuzetno važnom pitanju, jer da li postoji bolji i pošteniji način za rješavanje problema koji nas dijele od uključivanja građana u sami proces odlučivanja, jer su nam na koncu oni i dali povjerenje da odlučujemo u njihovo ime?“, pitaju iz žabljačkog NSD-a.

Ovo posebno ističu jer je sinoć tokom emisije bilo evidentno i da nadležno ministarstvo nema jasan stav po pitanju moratorijuma.

„Dakle ponavljamo da je naša koalicija pokazala političku širinu oko brojnih pitanja, pa tako i ovog, dok su naše kolege iz Durmitorske inicijative onog momenta kada se došlo do prvog neslaganja krenuli sa političkog isključivošću, krenuvši pritom u javne napade na našu koaliciju. Na samom kraju, želja nam je da građani prosude zbog čega Televizija Vijesti u emisiju nije pozvala predstavnike koalicije Za budućnost Žabljaka da iznesu svoje stavove, ali ono što možemo konstatovati jeste da je i sinoć tokom emisije postalo evidentno da ovaj zaključak nije bio dobro formulisan i svakako nije bio dobar za građane Žabljaka“, zaključuju iz žabljačkog NSD-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.