VAŠKE

1

Piše Luka Tapušković

Bune se pojedine političke, analitičarske i botovske vaške što će Temeljni ugovor biti potpisan sa Srpskom pravoslavnom crkvom i što će ga potpisati Dritan Abazović a ne Zdravko (u nastavku teksta Juda) Krivokapić. Kivni, čoče, na Crkvu što nije htjela da ga potpiše sa prošlom Vladom a hoće sa ovom.

Prije svega, grizem sebe iznutra što ova tema dobija ovakvu ogavnu političku konotaciju na ovom nivou. Ipak, u svoj toj politici se izgubila važnost potpisivanja Temeljnog ugovora te se ova tema mora tretirati i na nivou politike i na nivou važnosti tog dokumenta.

Kao prvo – ako ste vjernici, ono što Crkva kaže to je AMIN. Poslušanje Crkvi je najveća vrlina u Pravoslavlju!!! Nema ali. To je tako.

Ne potpisuje se, dobri moji političari, analitičari i botovi, Temeljni ugovor sa političkim partijama – niti sa Demokratama niti sa Evropom sad… Ne potpisuje se na način koji će njima politički odgovarati, već se potpisuje sa SPC, a Vlada, bilo Judina ili Dritanova, treba da nastoji da dokument bude u potpunosti u skladu sa interesom Crkve, a naravno sve u skladu i sa Ustavom CG.

Da bi našli odgovor zašto Juda Krivokapić nije potpisao Temeljni ugovor moramo da se vratimo godinu dana unazad… U potpunosti razumijem Patrijaršiju SPC koja na kraju nije potpisala Temeljni ugovor sa Judom Krivokapićem, nakon onog „uleta“ u Patrijaršiju u 9 uveče što je više ličilo na japansku suicudalnu taktiku „kamikazu“ nego na bilo šta drugo. Da se ne zaboravi, tad su i ova dvojica koje danas vijencima kitite, Spajić i Milatović, bili sa Judom Krivokapićem, a danas formiraju pokret. Srećno im bilo to političko aktiviranje, i korišćenje projekta vlade koju su podržavale sve tri koalicije da bi formirali partiju, ali budite sigurni, samo zbog ovog čina ćete trpjeti političku štetu. Pamtimo.

I sad, kad napravimo retrospektivu ovih događaja, vidimo da je pojedinima bio bitniji jadni i mizerni politički profit od interesa Crkve. Naročito im je bio bitniji od onoga što su litije donijele ovom narodu. No neka. Odvajajmo polako žito od kukolja. Taman da vidimo ko su oni koji su srcem koračali na litijama a ko su oni koji su gledali da politički profitiraju preko njih. Sjećam se kako su se pojedini, lijepo sređeni, u crvenim kravaticama kao komunisti ređali ispred hrama da dočekaju mitropolita, vladike i sveštenike da im „zucnu“ partijsku propagandu na uvce, dok je neka druga struja (iz različitih političkih partijaali okupljena oko Crkve i odbrane svetinja) smišljala na koji još način mogu da naškode bezbožnom režimu (znamo se međusobno). Ta prevrtljivost je vama takvima i došla glave i pokazala šta ste. Vaške. Krpelji. Sebi oprostiti neću što sam vas ikada javno branio, a znate da jesam. Licemjeri. Gori ste od DPSa.

Imali ste kad, ta vaša struja a čiji je dio bio i Juda, da stavite tačku na ovu temu, od 4. decembra 2020. godine do 28. aprila 2022. 17 mjeseci je ta Vlada imala kad da ga potpiše. Nije ga potpisala. Vjerujem li da će biti potpisan – vjerujem, a hoće li, vidjećemo. Od Abaza zavisi.

Na kraju, ipak mi predstavlja neku morbidnu satisfakciju činjenica da će DPS podržati Vladu koja će potpisati Temeljni ugovor sa SPC. Da smatramo to kao čin pokajanja. Ko zna, možda se do kraja ove decenije Peđi Boškoviću i vrati orden. Dok metaniše ispred Cetinjskog manastira.

P.S. U momentu pisanja ovog teksta vidim da se Juda Krivokapić javio i kazao kako je objavljeni tekst ugovora preuzet od njegove vlade. To je tačno, Judo cucki, ali je to zasluga VLADIMIRA LEPOSAVIĆA a ne tebe nesposobnoga.

1 Comment
  1. Немања komentariše

    Ovaj nesrećni Kuka Tapušković je obično bazdigovno i bot Andrije Mandića.Sipa mu u korito Dražen Živković da laje i pljuje 🤮Brat mu je Matija dobar momak i završio je bogosloviju ,a Luka je avetinja i budaletina .
    Krivokapić nije tražio da bude na čelu liste ali je kriv što se prihvatio posla za koji nije.A Luka se uvukao u guzicu Andriji Mandiću i otud izliva fekalije mržnje u javni prostor.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.