Vulin reagovao na Konakovićevo pismo: BiH niko ne razara kao oni koji tvrde da je brane

0

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin saopštio je da BiH niko ne razara kao oni koji tvrde da je brane.

On je reagovao na pismo koje je ministar spoljnih poslova Elmedin Konaković uputio evropskom komesaru za proširenje i susjedstvo Oliveru Varheljiju u kome je evropskog komesara upitao od čeka Vučić, Dodik i on brane Srbe.

– Konaković u svoje ime, a za tuđ račun, napada evropskog komesara Varheljija, jer misli da se ne zalaže dovoljno za Konakovićevu verziju Srebrenice, a posebno što smatra da Varhelji ne mrzi Vučića, a morao bi. Tako, ministar spoljnih poslova zemlje u kojoj samo tročlano predsjedništvo vodi spoljnu politiku, pita od koga Vučić i Dodik brane Srbe. Ne pita to Konaković iz svoje glave, već sluša neke od Varheljijevih kolega koji ovako namiruju svoje račune, a da bi njima ostale čiste ruke, pronađu nekog prljavog za prljave poslove.  Ali, kada Konaković, već pita, da mu ja odgovorim, Varhelji ne zna srpski na kome mu se Konaković obratio, pa mu je možda pismo nerazumljivo.

Vučić, Dodik i svako kome je do istine, brane Srbe od laži da se u Srebrenici desio genocid, da su Srbi genocidan narod, a posebno da to treba da se piše u udžbenicima cijele planete. Brane od lažova, koji govore da će laž o Srbima da pomiri narode u BiH, brane od onih koji bi da ukinu Republiku Srpsku kada je proglase za izvršitelja i posledicu genocida, brane Vučić i Dodik mir na Balkanu, pa i u BiH, jer se mir može sačuvati samo ako se Srbi poštuju, a ne ako se proglašavaju genocidnim narodom. BiH niko ne razara kao oni koji tvrde da je brane – konstatovao je Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.