Vulin: Poglavlje 35 sredstvo ucjene EU kojim hoće da natjera Srbiju da prizna Kosovo

0

Aleksandar Vulin u svojoj pisanoj izjavi komentarisao je pokušaje izmjene poglavlja 35 od strane EU.

Dvadeset drugog januara 2014. godine, kao ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju predvodio sam delegaciju Srbije u razgovorima sa Evropskom unijom na temu poglavlja 35- piše u saopštenju i dodaje:

U ime države Srbije jasno sam rekao da poglavlje 35 nije zamena za Briselski dijalog i da u njemu ne mogu da se rešavaju statusna pitanja, kao i da poglavlje 35 nije prostor za pokretanje novih tema koje nisu dogovorene u Briselskom dijalogu- piše u saopštenju.

Predstavnici Evropske unije su potvrdili da je tako kao što sam rekao, ali devet godina kasnije, poglavlje 35 je za EU postalo sredstvo ujcene kojim treba da dobiju ono što nisu uspjeli da izbore u pregovorima sa Aleksandrom Vučićem i Srbijom, sredstvo koje treba da posluži za pritisak na Srbiju, da napusti sebe i prizna takozvano Kosovo- – piše u saopštenju.

Ne može se postati član Evropske unije, a ne zatvoriti sva poglavlja, pa tako i poglavlje 35, a ne može se zatvoriti poglavlje 35 bez priznanja Kosova. Sigurno postoji neka druga riječ osim lažovi koja opisuje skup vrijednosti Evropske unije i ljude koji je zastupaju, ali ja trenutno ne mogu da je se sjetim. Evropsku uniju vode lažovi, a mi sebe treba da prestanemo da lažemo da ćemo postati članica EU bez priznanja Kosova i ulaska u sukob sa Rusijom- napisao je Vulin i dodao:

Srbija je premala zemlja da učini tako veliku gadost kao što je priznanje Kosova i uvođenje sankcija Rusiji. Srbija koju vodi Aleksandar Vučić i Srbija čiju vladu formira naša koalicija neće priznati nezavisnost Kosova i neće uvesti sankcije Rusiji“, poručio je Aleksandar Vulin u svojoj pisanoj izjavi komentarišući pokušaje izmene poglavlja 35 od strane EU.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.