Mladen Mikijelj

Vučurović: Ne treba podržati Rezoluciju o Srebrenici, ona je usmjerena protiv srpskog naroda i predstavlja novu tačku razdora u regionu

0

Poslanik Nove srpske demokratije i koalicije Za budućnost Crne Gore Jovan Jole Vučurović saopštio je da, što se NSD-a tiče, smatraju da ne treba podržati rezoluciju u Srebrenici koja se nalazi na stolu Ujedinjenih nacija i dodaje da se tu radi o nečemu što je usmjereno protiv Srbije, kao i čitavog srpskog naroda.

„Tačnije, to je pokušaj satanizacije našeg naroda Umjesto da se rezolucijama traži pomirenje, ova rezolucija predstavlja tačku razdora i unosi nove podjele u čitavom regionu Ovo je njemačka rezolucija i čudi me da oni nijesu prepoznali potrebu da naprave tekst koji bi, na primjer, osudio sve zločine koji su se dešavali na prostoru bivše Jugoslavije, jer bilo ih je jako puno. Mi osuđujemo sve zločine, kao i ovaj u Srebrenici, ali ne vidim da je neko sa druge strane osudio brojne zločine nad Srbima tokom devedesetih, poput Kravice, Bratunca, ili da neko pominje činjenicu da su iz Sarajeva potpuno nestali Srbi, kojih je prije rata bilo preko 30 odsto u tom gradu“, kazao je Vučurović.

Dodaje da je to klasičan primjer etničkog čišćenja ali i da se o tome ne razgovara već se sada Njemačka opredijelila da predloži ovu Rezoluciju koja pravi razdor i u Crnoj Gori i na ovom kompletnom prostoru koji je uvijek bio rovit i nestabilan.

„Prošlo je gotovo 30 godina od ratnih dešavanja i umjesto da se pronalaze načini kako da se spajamo i povezujemo na ovom području, mi imamo sada jednu rezoluciju koja je uperena protiv jednog naroda i pokušava Srbe predstaviti genocidnim, iako smo narod koji je najviše stradao na ovim prostorima. Takođe, to što neki u CG, poput DPS danima potenciraju priču o rezoluciji, pokazatelj je da ova partija i dalje, nažalost, insistira na antisrpstvu i ideologiji ratnog zločinca i naciste Sekule Drljevića, a to nije dobro ako želimo pomirenje. Mi u NSD smatramo da je najzad došlo vrijeme za pomirenje u CG, ali vidimo i te snage koje insistiraju na sukobima i koje će biti vremenom marginalizovane“, zaključio je on gostujući na Adria televiziji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.