Vučurović: ANB je uz sudstvo rak rana Crne Gore, iz Agencije bukvalno moramo rastjerati i procesuirati saradnike mafije!

0

U razgvoru za Javni servis, predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska prava i slobode Jovan Vučurović (ZBCG/NSD) istakao je da kao i druge države u kojima je vladala diktatura, Crna Gora se i konačno mora suočiti sa anomalijama a posebno sa onima koje su bile prisutne u bezbjednosnom aparatu.

„U Crnoj Gori je kriminal bio preuzeo djelove policije, tajne policije, tužilaštva i sudstva. Ta veza je i do danas prisutna i jedna od glavnih obaveza vlasti je da se obračuna sa tim nasljeđem režima Mila Đukanovića, i vremena kada je mafija praktično imala svoju državu. Posebno je u toj policijsko-kriminalnoj strukturi bila značajna Sedma uprava koja je bila zadužena za najprljavije poslove. Čudno je da prošla i pretprošla vlada, koje su došle nakon 30. avgusta, nijesu radile na rasvjetljavanju činjenica vezano za ovu upravu, jer je to nešto što je neophodno ako se želi do kraja raskrinkati kriminalna hobotnica bivšeg režima koja je i danas ima svoje pipke po Crnoj Gori“, naglasio je Vučurović.

Po njegovom sudu, ANB je, uz sudstvo, rak rana Crne Gore, služba koja je bila logistika mafije i poluga kriminalnog režima Mila Đukanovića.

„Ta služba mora biti temeljno reformisana, i bukvalno iz nje rastjerani i procesuirani oni koji su sarađivali sa mafijom i koji su i sami bili dio mafijaških struktura. To je nešto što smo dužni da uradimo ne samo zbog našeg puta ka EU nego zbog Crne Gore i njenih građana koji su bili na meti te kriminalne klike. Treba preuzeti sve korake kako bi se došlo do pune istine o ovoj upravi, pa i formiranje Anketnog odbora, i utvrditi da li su uništene arhive“; kazao je Vučurović.

Kako naglašava, ako se hoće sve se to može utvrditi, a odgovorni procesuirati.

„Naša dužnost je bila da se odmah nakon 30. avgusta ozbiljno krene u obračun sa kriminalnim nasljeđem Mila Đukanovića. Nadamo se da će se to desiti vrlo brzo“, zaključio je Vučurović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.