Mladen Mikijelj

Vučić: Zapadne sile ne znaju u kakvom su problemu zbog rezolucije o Srebrenici, može da im se dogodi imaju još manje glasova „za“

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da zapadne sile ne znaju u kakvom su problemu zbog angažmana Srbije oko rezolucije o Srebrenici.

„Ne znaju šta da rade u Njujorku, može da im se dogodi da za tu rezoluciju iza koje su stale najmoćnije zapadne sile svijeta i Njemačka i Amerika i Engleska…. da im bude manje glasova „za“, rekao je predsjednik Srbije na skupu u Lazarevcu.

Kako je naveo, jedna mala Srbija boriće se do poslednjeg trenutka za svoj obraz, čast, za svoje ime i prezime. On je rekao da u narednih 10 dana predstoji velika i važna bitka za Srbiju.

„Pred nama velika i važna bitka za Srbiju, za naše vitalne interese, od kojih nećemo da odustanemo. I kada su krenuli sa velikim pritiscima, sa tim da Kosovo mora da bude u članstvu Savjeta Evrope, bez obzira što Priština nijednu od svojih obaveza nije ispunila, kada su krenuli sa inicijativama da cio naš narod nazovu genocidnim, a pri tome obmanjujući nas svakodnevno i govoreći kako nije to cilj, i kako upravo mi ne govorimo istinu, a onda samo dan kasnije kažu da – naš cilj je ratna odšteta, naš cilj je podnošenje novih tužbi i revizije tužbi protiv Srbije, ne bi li nanijeli što je moguće veću štetu našoj zemlji“, rekao je Vučić.

U tim uslovima, naš posao je da se borimo za našu zemlju, i ne ljutite se što nam je Srbija važnija od svega drugog, i što za Srbiju moramo da se borimo, i što moramo da se posvetimo problemima koje Srbija ima, poručio je Vučić.

Kako je rekao, narednih dana kada bude razgovarao i sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a ti razgovori, dodao je, neće biti laki, kao i sa ukrajinskim i ruskim i svim drugim zvaničnicima gdje nema lakih razgovora, građani treba da znaju da će uvijek i u svakom trenutku da da sve za  Srbiju.

„Ma kako to zvučalo nekome, našu Srbiju nećemo da damo nikome i ni za šta na svijetu, jer ništa nije veće, ništa važnije na svijetu od Srbije“, istakao je Vučić

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.