Mladen Mikijelj

Raičković : Da bi program Evropa sad 2 uspio treba da imamo privredni rast, jedan od problema je i visok stepen sive ekonomije

0

Sve strukture u Crnoj Gori, barem u većini podržavaju pristupanje Evropskoj uniji. Često gledamo na taj put kao politički ali to je jedna velika ekonomska šansa zbog ulaska na višemilionsko tržište, ocijenio je gostujući u Info plusu na ADRIA TV predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković.

“Dobijamo mogućnost da se naša privreda uključi ravnopravno sa ostalim zemljama EU. Svi su dovoljno svjesni da je ta šansa blizu i vjerujem da ćemo iskoristiti šansu”, rekao je on.

Ulazak u EU, dodaje, neophodan nam je zbog podizanja starndarda života građana i kvaliteta društva.

On kaže da naša zemlja treba da bolje diverzifikuje privredu da ne zavisimo samo od jednog sektora a to je turizam.

Kaže da je Crna Gora suočena sa nedostatkom kadra te da ni kvalitetne majstore ne možemo pronaći.

Ističe da poslovni ambijent napreduje ali postoje uska grla a to je neefikasna javna administracija koja mora bolje servisirati privredu.

“Jedan od problema je i visok stepen sive ekonomije, to destimuliše ljude koji legalno rade. To je neophodno ako hoćemo investicije”, rekao je Raičković.

Na pitanje da li je moguće bez povećanja poreza i zaduženja realizovati program Evropa sad 2, Raičković kaže da je moguće ali da je teško komentarisati program dok ga ne vidimo u detaljima.

“Da bi program Evropa sad 2 uspio treba da imamo privredni rast”, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.