Vučić: Vojna zastava nikada ne smije da padne u ruke neprijateljima, kao ni pedalj naše zemlje

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje obilježavanju Dana Odreda vojne policije specijalne namjene „Kobre“. Vučić će objelodaniti, kako je najavljeno, najbitnije odluke vezane za budućnost Srbije.

– Velika mi je čast što sam ovdje sa vama. Velika mi je čast što sam mogao da vam uručim vojnu zastavu koju ste zaslužili radom, disciplinom i ljubavlju prema otadžbini – istakao je Vučić i dodao:

„Pukovniku Đošiću sam rekao samo jednu rečenicu – Ona nikada ne smije da padne u ruke neprijatelju, kao ni pedalj naše zemlje.“

– Potrebno nam je da snažimo vojsku, da ulažemo i preko mjere u zaštitu suvereniteta, jer samo tako možemo da odvrartimo one koji žele uništenje Srbije. Svi ti iz svijeta koji misle da je moguće nekoga progoniti i zločine činiti dugo vremena, a taj neko posle izbjegavanja i sklanjanja od sopstvene sadašnjosti i ne razmisli i kaže sebi – Da se suočimo sa svima vama. Dovode nas bukvalno u situaciju da budemo u uglu i čuvamo ono što imamo – to je naša otadžbina – naglasio je Vučić.

Predsjednik je najavio da će „Kobre“ dobiti novi dom posle 46 godina.

– Plate će vam biti sve veće. Od vas se traži, više od svakoga u svakom drugom pozivu, da na svaki poziv otadžbine odgovorite sa DA. Riječ ‘teško’ neću da čujem, kako je govorio Živojin Mišić – istakao je Vučić.

Vučić „Kobrama“ uručio vojnu zastavu

Predsjednik Republike doneo je odluku o predaji vojnu zastavu odredu „Kobri“. Vučić je vojnu zastavu uručio pukovniku Đošiću.

Đošić: Hvala vam što ste vratili dostojanstvo Vojsci Srbije

Povodom rođendana „Kobri“ na svečanosti se obratio komandant Darko Đošić:

– Zahvaljujući brizi državnog vrha nakon 30 godina VS rapolaže savremenim oružjem i oruđem. Želim jasno i glasno da kažem: ‘Hvala vam što ste vratili dostojanstvo VS – rekao je Đošić.

Predsjednik i vrhovni komandant dočekan je uz najviše vojne počasti. U društvu Vučića su i ministar odbrane Miloš Vučević i general Milan Mojsilović.

Minutom ćutanja odata je pošta svim poginulim i preminulim pripadnicima „Kobri“.

Svečanost se održava u kasarni „Vasa Čarapić“ u Beogradu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.