Vučić se sastao sa Dodikom: Srbija i Republika Srpska će se 23. maja zajednički boriti za istinu, ponos i dostojanstvo srpskog naroda

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a ključna tema razgovora bili su odnosi Republike Srbije i Republike Srpske i reakcija cjelokupnog srpskog naroda na izglasavanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

– Obavijestio sam predsjednika Dodika o naporima koje Republika Srbija preduzima kako bi se zaštitili vitalni nacionalni interesi srpskog naroda, ali i međunarodno javno pravo, još jednom ponovivši da bi usvajanje takve rezolucije značilo otvaranje Pandorine kutije za budućnost uz otvaranje nebrojeno mnogo rana iz prošlosti. Istovremeno, predsjednik Dodik me je informisao o razgovorima koje je imao u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i daljim perspektivama razvoja odnosa Srbije i Srpske – objavio je predsjednik Vučić na svom Instagram nalogu i dodao:

– Predsjednik Dodik upozorio me je da će donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici imati katastrofalne posledice na odnose unutar Bosne i Hercegovine. Posebna tema razgovora bio je predstojeći Sabor srpskog naroda zakazan za 8. jun u Beogradu, za koji su dogovorene brojne zajedničke aktivnosti, potpisivanje memoranduma i sporazuma, kao i događaji koji će potvrditi jedinstvo naroda i njegovo pravo da očuva svoja ognjišta, bude svoj na svome i zaštiti pravo na budućnost generacija koje dolaze. Republika Srbija i Republika Srpska će se 23. maja ove godine, zajednički i jedinstveno, boriti za istinu, ponos i dostojanstvo srpskog naroda – zaključio je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.