Beogradu stigla podrška iz Rumunije: Morate se braniti, Srbija za obične ljude neće biti „žigosana“, već će biti heroj!

0

Predsjednica SOS partije Diana Jovanović Šošoka izjavila je da se nada da UN neće usvojiti rezoluciju o Srebrenici i najavila da će lično uputiti otvorena pisma UN i svim političarima iz Evrope i svijeta.

– Poslaću otvoreno pismo i moliti političare iz cijele Evrope i svijeta da pošalju otvorena pisma UN i da ponovo analiziraju vaš slučaj jer niste krivi za ono što se desilo u Srebrenici, kao ni za ono što se desilo na Kosovu, rekla je ona i naglasila da će i u pismu UN ponoviti da je Kosovo – Srbija.

Dodaje da se nada da se neće desiti da rezolucija bude usvojena.

– Ali, nažalost ako se desi, to znači da ćete biti najveći primjer kako jedna država može da bude okupirana na osnovu laži, rekla je Jovanović Šošoka i dodala da Srbija za obične ljude, za Rumuniju i njene političare neće biti „žigosana“, već će biti heroj.

– Za nas, za prave ljude, za nas iz Rumunije, pa i političke ličnosti poput mene, vi ćete biti naši heroji. I zato moramo da vas branimo i da vam pomognemo da se odbranite pred ovim masovnim napadom, naglasila je Jovanović Šošoka.

Prema njenim riječima, Srbija mora da apeluje na svoj narod, na ljude iz svih krajeva i ne samo širom Srbije, već i u Evropi jer ima dosta država koje shvataju da su u opasnosti.

– Morate se braniti i tražiti od svih drugih država oko vas, uključujući i Rumuniju, da brane vašu državu i svoj narod. Ako uspiju sa vama, uspjeće sa mnom, uspjeće sa Bugarskom, uspjeće sa Mađarskom, sa Makedonijom, kaže Jovanović Šošoka.

Kako je naglasila sve države na Balkanu imaju dužnost i obavezu da brane Srbiju.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.