Vučić se obratio iz Njujorka: Biće mnogo licemjerja i neistina ali su nas vinuli u visine, nas Srbe koje je teško ujediniti – uspjeli su da ujedine!

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Njujorka video-porukom uoči glasanja o sramnoj rezoluciji o Srebrenici.

„Sjutra je 23. maj, nije Vidovdan, ali za nas biće baš kao Vidovdan. Sjutra će se sve vidjeti – vidjeće se i ko su nam prijatelji i ko su lažni prijatelji i ko su oni koji nam nikada nisu bili prijatelji“, navodi Vučić u video-poruci.

„Naravno, biće mnogo licemjerja, biće mnogo neistina, biće mnogo svega na šta smo odavno naučili – o kojima će oni koji sve čine protiv Srbije da nam objašnjavaju da u stvari sve to čine upravo zbog Srbije jer mnogo bolje nego mi razumiju naše interese u budućnosti“, ističe Vučić.

„Za mene težak dan. Svakako najteži od kada sam predsjednik i premijer, u političkom smislu. I za mene je Vidovdan. Vidjeću sjutra hoću li moći da se suprotstavim najvećima, najmoćnijima, najbezobzirnijima, najbahatijima, od kojih su u prethodnih nekoliko dana gotovo svi pobjegli, ili gotovo svi uzmakli. Uplašili su ih svojim prijetnjama brutalnim, o čemu ću vam takođe govoriti. Srbiju ne mogu da uplaše. Nikada nisu mogli da je uplaše. Samo brinem hoću li biti dovoljno na visini zadatka da ne razočaram svoj narod. Druge brige sam prebrinuo, više ih nemam. Samo bih želio da svaki Srbin sjutra svuda u svijetu zna da sam dao sve od sebe braneći čast i obraz našeg naroda. Vama hvala, Srbi širom sveta, građani Srbije na ogromnoj podršci i hvala vam na tome što smo im pokazali jednu stvar koju su pogriješili – mislili su da nas unize. Vinuli su nas kao narod u visine, a nas Srbe koje je teško ujediniti uspjeli su da ujedine. Hvala im na tome, a ja vam obećavam – moguće je da ću da pogriješim, moguće je da ću mnoge od vas da razočaram, ali vam garantujem da ću dati sve od sebe i biću hrabar onoliko koliko mogu. Boriću se za našu svetinju, za našu Srbiju“, poručio je predsjednik Srbije u svom obraćanju iz Njujorka preko Instagram profila.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.