Mladen Mikijelj

Vučić postavio Osmanijevu na mjesto nakon prestave sa „silovanim“ savjetnicama: Maricu Mirić ne bih mogao da dovedem, jer je silovana više puta i zaklana!

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas da je izlaganje predsjednice tzv. Kosova Vljose Osmani u SB UN ličilo na politički teatar i upitao da li neko vjeruje da Srpkinje nisu bile silovane tokom sukoba na KiM.

Reagovao je i predstavnik Rusije Vasilij Nebenzja koji je naveo da je njeno obraćanje očigledno kršenje procedura

„Doveli ste ljude kojima nije ovde mjesto“, naglasio je Vučić i pokazao sliku Marice Mirić iz Belog Polja kod Peći, koja ne samo da je silovana više puta, već je i zaklana.

„Zato ne bih mogao da je dovedem“, rekao je Vučić.

„Molim vas, sledeći put obavijestite nas kao jednog od osnivača Ujedinjenih nacija, da će neki građani, neki državljani koji će biti prisutni na ovoj sjednici, dovesti više ljudi, kako bi krivicu svaljivali na drugu stranu, zato što smo ovdje da razgovaramo o izvještaju i o mogućim posledicama političkih aktivnosti i svega drugog“, naglasio je predsjednik Srbije u SB UN, u replici Osmani.

„Što nas niste obavijestili ko će biti član delegacije i da li vjerujete da nije bilo silovanih Srpkinja“, pitao je predsjednik reagujući na to što je Osmani na sjednicu dovela četiri žene koje su, kako je navela, bile silovane, ili koje su preživjele teške zločine..

Posle govora Vjose Osmani u SB UN, reagovao je i predstavnik Rusije, Vasilij Nebenzja, koji je rekao da ga je predsjednik Vučić preduhitrio u odgovoru Osmanijevoj.

„Ovo je očigledno kršenje procedura“, kazao je Nebenzja.

Nakon što je Osmani rekla da su te žene i savjetnice u njenom „kabinetu“, Nebenzja je odmah odgovorio da gospođa Osmani može da misli da ima neki kabinet, ali je u SB UN prisutna kao privatno lice.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.