Mladen Mikijelj

Nastavljeno suđenje Šariću u Beogradu: Zabranili da nam donose hranu, mater im je…m, svaki dan nešto stežu

0

Duško Šarić stigao je sa slobode u Specijalni sud u Beogradu, gdje je danas nastavljeno suđenje povodom optužbi da je bio član organizovane kriminalne grupe rođenog brata Darka Šarića.

Naime, Duško Šarić je danas prvi put od početka suđenja došao sa slobode, pošto je sud prihvatio jemstvo od 800.000 evra u nepokretnostima i pritvor mu zamijenio kućnim pritvorom uz elektronski nadzor.

Na današnjem ročištu je nastavljeno sa izvođenjem presretnutih poruka sa kriptovane Skaj aplikacije.

„Ništa brate moj, što se toga tiče sve je dobro, za 20 dana otprilike bi trebalo. Ja ništa čitam, slabo telefon i pogledam i uglavnom serije. Zabranili nam da nam donose hranu mater im je…m, svaki dan nešto stežu i skratili i šetnju za pola sata“, navodi se u poruci od 17. aprila 2020. godine.

Poruka koja je izazvala polemiku u sudnici glasi: „Porodila se Trh sve je u redu, dobili smo sina!“.

Branioci Šarića su se odmah javili za riječ i zatražili od tužilaštva da dostavi dokaz da je server na kojem su Skaj poruke zaista zaplenjen.

Oni su tvrdili da ne postoji nikakav dokaz i da su oni dobili samo tabele sa porukama.

– Prema naredbi suda u Francuskoj privatne poruke ne mogu da budu korišćene kao dokaz. Rođenje nečijeg djeteta je privatna prepiska – naveli su advokati, a prenosi Tanjug.

Branilac Marko Janković je rekao da za poruku može da primeti da je u 17.18 neko dobio sina, te da je neko dijete rođeno, ali da ne zna šta tužilaštvo dokazuje tom porukom.

– Ako je vezano za našeg branjenika, dostavili smo izvod iz matične knjige rođenih da je dijete Darka Šarića rođeno 11. maja 2020. godine, ali 32 minuta poslije slanja ove poruke – rekao je Janković.

Tužilac u postupku je, kao i na prethodnom ročištu, rekao da je vrijeme po griniču.

Za riječ se javio i Šarić

Darko Šarić se zatim javio za riječ. On je, kao i njegovi branioci, uputio molbu da dostavi dokaz da je Francuska zaplenila server sa porukama.

– Samo da zamolim tužioca da nam daju neki dokaz. Ipak ste vi autoritet, institucija, kako mi da dokažemo da nije zaplijenjen server i da ne postoji? Imamo, valjda, pravo da vidimo ako je nešto zaplijenjeno. Taj server je fatamorgana – rekao je Šarić.

Izvedeno još poruka

„Treba tako majku da zoveš svaki dan, jer je sama i tako sa unucima da priča“, „Ja zovem sve i majku i djecu i snajke“, „N liči na Bilija kad je bio beba, skoro isti“, „To i L sama kaže da je isti mi“, piše u preostalim porukama koje su izvedene.

Navodno, poruke razmenjuje dvoje sagovornika i oni pričaju o porodici i djeci.

Pripadnici ove grupe, na čijem je čelu prema optužnici bio Darko Šarić, terete se za više krivičnih djela , između ostalog i planiranje ubistva svjedoka-saradnika Nebojše Joksovića.

Vučinić prebačen u kućni pritvor

Milan Vučinić, koji je prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal bio pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, danas je prebačen u kućni pritvor sa nanogicom.

Podsjetimo, Vučinić se predao srpskom pravosuđu u januaru, i od tada do danas je bio u pritvor.

Na predlog odbrane, zatvorski pritvor mu je zamijenjen kućnim pritvorom, uz jemstvo od 300.000 evra.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.