Vučić obišao porodicu koja je u NATO agresiji izgubila dva člana porodice

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je danas u Kuršumliji Mariju i Anđelku Tošović, majku i sestru najmlađe žrtve NATO borbardovanja Bojane Tošović, koja je 1999. godine sa samo 11 mjeseci poginula od NATO bombi zajedno sa ocem Božinom.

Majka poginule djevojčice prisjetila se tog nesrećnog događaja i ne zaboravlja sliku djeteta u očeviom naručju kada je na njih pala bomba.

Vučić je razgovarao sa preživjelom ćerkom Anđelkom, koju je, između ostalog, pitao kako se osjeća povodom svega što se desilo sa njenom mlađom sestrom.

Ona je odgovorila da često razmišlja o njoj, naročito sada kada se obilježava godišnjica od početka napada i agresije na Jugoslaviju.

„Često razmišljam kakav bi bio život sa njom i kako bi ona izgledala i da li bi ličile jedna na drugu“, kazala je Anđelka.

Vučić je reako da bi otac bio ponosan kada bi mogao sada da vidi svoju ćerku i rekao gospođi Mariji da je jedna hrabra žena.

„Danas bi Bojana imala 25 godina. Njen život je prekinut nemilosrdno, bez razloga, bez povoda i bez opravdanja, u surovom bombardovanju koje je uzelo mnogo života i zauvijek promijenilo budućnost svijeta, međunarodnog prava i pravde. Nikada nećemo zaboraviti. Zbog Bojane i sve naše djece – napisao je Vučić na svom Instagram profilu nakon posete porodici Tošević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.