Stojković: Protiv Kipra sa dosta promjena

0

Pobjeda, to je jedino o čemu razmišljaju reprezentativci Srbije pred sjutrašnju (18 lasova) utakmicu sa selekcijom Kipra u Larnaki.

Duel sa Kipranima biće prilika da selektor Stojković proba najbolje što ima u ovom trenutku, na čelu sa Mitrovićem, Tadićem i Milinković-Savićem.

Srbija je apsolutni favorit u sjutrašnjem meču protiv domaće selekcije.

„Sve je u redu, atmosfera je dobra, okrenuti smo budućnosti, meču koji slijedi, nema panike, gledamo napred“, rekao je selektor Dragan Piksi Stojković.

Osvrnuo se Stojković i na kadrovsku situaciju pred duel sa Kiprom.

„Milenković se priključio, svi konkurišu za tim, biće nekih promjena i tu nema dileme. Želimo da probamo nešto što smo radili prethodnih dana i ovu utakmicu gledamo kao na rehabilitaciju poslije poraza u Rusiji“, rekao je Piksi, pa nastavio:

„Utakmica u Rusiji je poraz koji je došao, ali to nije bio najbolji tim Srbije i treba biti pošten i to reći. Ima igrača koji su u prednosti na pojedince koji su počeli u Moskvi, a sve to znači da očekujem bolje izdanje u svakom smislu sada na Kipru“, kazao je selektor Srbije.

Utakmica protiv Kipra smatra se važnom, odnosno pripremnom za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

„Priča se da su ovo pripreme za Evropsko prvenstvo, ali ono počinje tek za tri mjeseca. I kada se vraćamo na Rusiji, sve je bilo jasno sa crvenim kartonom, jasno je bilo i Rusima. Možeš da se braniš, pred tobom je praktično cijeli meč sa igračem manje, ali realnost je da se teško može odbraniti u takvoj situaciji. Zato mi je žao što se sve tako izdešavalo, rani karton, isključenje, pa penal“, izjavio je Stojković.

Za kraj je dodao:

„Pretpostavljam da su ljudi nezadovoljni, a pritisak uvijek postoji, sve je to u rok službe. Važno je da radite pošteno i da sve bude dobro na kraju. Rekao sam igračima da želim da vidim reakciju, revolt, nisam opterećen rezultatom, nikad nisam rekao da moraju da pobjede, ali pobijediće ako budu agresivniji, pruže dobru igru zbog reputacije koju su stvorili. Hoću pozitivnu reakciju svih igrača, od zadnje linije do napada. Maksimalno angažovanje i respekt prema principima igre koju želimo da pružimo. Niko se ne osjeća lijepo kada ga kritikujete, stvaljate pod upitnik njegov kvalitet. Zato želim reakciju. Tim će protiv Kipra izaći maksimalno ozbiljno i sa dosta promjena, sigurno“, zaključio je Stojković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.