Vučić o Rezoluciji Evropskog parlamenta: Zbog geopolitičkih interesa bilo važno da se kesa laži prospe po Srbiji

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući na RTS-u govorio o rezoluciji koju je donio Evropski parlament povodom izbora sprovedenih u Srbiji.

Kad je u pitanju Rezolucija Evropskog parlamenta, Vučić kaže da se na njenom početku navodi da je on „zloupotrijebio poziciju“ time što je raspisao izbore, a podsjeća da su izbori raspisani na izričit zahtjev opozicionih stranaka.

„Riječ je o notornoj laži Evropskog parlamenta“, rekao je on.

Podsjeća da je drugi stav te Rezolucije da je „srpska policija na brutalan način prekoračila svoja ovlašćenja“, a ističe da to nijedan čovjek u Srbiji ne misli.

– Policajci su te večeri dva i po sata trpjeli teror batinaša koji su ih gađali šipkama, motkama, kamenicama… – izjavio je Vučić i objašnjava da je to 50 puta blaže od bilo koje zemlje koje daju poslanike u Evropski parlament, ali da je zbog geopolitičkih interesa bilo važno da se „kesa laži“ prospe po Srbiji.

Kaže da je u Srbiji dovoljno organa da sprovode istrage kada su one potrebne.

– U Srbiji postoji dovoljno organa koji su zaduženi za sprovođenje kakvih god hoćete istraga. Imali smo samo političko mešetarenje i pokušaj da se izbjegne odgovornost za po ko na koji po redu poraz i ništa više – naglasio je Vučić.

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.