Vučić o novoj rezoluciji o Srebrenici: Dok sam ja išao sa iskažem saučešće porodicama tragično ubijenih Bošnjaka, oni to nikada nisu uradili, jer valjda Srbi nisu nigdje ubijani

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da pojedini insistiraju na donošenju nove rezolucije o Srebrenici zbog pravno-političkih posljedica tog dokumenta, a ne priznanja da se tamo dogodio strašan zločin i prikazivanja žaljenja i ljudskosti.

Vučić je poručio ministru inostranih poslova BiH Elmedinu Konakoviću, koji mu je sugerisao da podrži donošenje rezolucije o Srebrenici u UN „ako misli dobro Srbiji i tako iskaže ljudskost“, da je on to već odavno učinio i zbog toga bio linčovan.

„Neće biti da je do ljudskosti. Biće da vi na tome insistirate zbog pravnih i političkih konsekvenci. Nije pitanje tog priznavanja da se dogodio strašan zločin, nije to pitanje pokazivanje žaljenja, ljudskosti ili bilo čega drugog – već onoga što poslije toga treba da slijedi“, rekao je Vučić.

On je naglasio da njemu nije problem ni da pokaže ljudskost, ni da se pokloni žrtvama bošnjačkog naroda.

„To sam učinio, nije mi problem da iskažem saučešće svim porodicama tragično ubijenih Bošnjaka. Njima je to strašan problem, jer nikada to nisu uradili na stratištu srpskog naroda, bilo na teritoriji Republike Srpske, Federacije BiH ili Srbije, jer valjda Srbi nisu nigdje ubijani“, rekao je Vučić.

On je naglasio da voli bošnjački narod, ali da godinama sluša njihove laži da je pucao snajperom i ubijao ljude u Sarajevu.

„Džabe je da vi budalama govorite kakvi su lažovi. Lagaće dok je svijeta i vijeka, ali hoću da kažem – kada neko pokaže ljudskost, onda ga dočekate tako što ga linčujete. Neće biti da je do ljudskosti“, poručio je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.