Dodik: Britanci pokušavaju da ubace svoje jedinice u BiH, hoće da se bave nama, da odlučuju o ljudima na Balkanu

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da da je dobio upozorenje o namjeri njegovog hapšenja, iako je nejasan razlog za takvo postupanje – da li je to sa namjerom njegovog političkog sklanjanja ili destabilizacije situacije.

– Mi znamo da Britanci pokušavaju da ubace svoje jedinice koje šetaju po svijetu, a tog dana rečeno mi je, navodno u najboljoj namjeri, a znajući ko je čovjek i odakle dolazi i da je čak poslan to da uradi, da bi bilo najbolje ako se to desi da ne pružamo otpor, jer oni imaju nalog da pucaju. Mislim šta sad, treba da se prepadnem ili da kažem „Izvinite, a gdje je adresa na koju treba da da se javim, gdje da dođem, da ne morate vi da dolazite po mene“ – rekao je Dodik za TV Prva.

On je dodao da je tu „nešto potpuno izbačeno iz konteksta, zbog nervoze oko Ukrajine i izbora u Americi“.

– Oni se bave nama, odlučuju o ljudima na Balkanu, a ne pričaju sa njima – rekao je Dodik.

On je rekao da je problem Republike Srpske sa Zapadom to što se Srpska 20-30 godina bori protiv njihovog nastojanja da sruše Dejtonski mirovni sporazum.

– Zapad nastavlja s pričom o navodnoj krivici Srba, ali srpski narod egzistira uprkos svemu što su stranci učinili da Republika Srpska nestane – istakao je Dodik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.