Mladen Mikijelj

Vučeviću stigle čestitke iz Republike Srpske i Crne Gore

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, predsjednik Vlade RS Radovan Višković i predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitali su Milošu Vučeviću izbor na mesto predsjednika Vlade Republike Srbije.
„Čestitam Vučeviću izbor za predsjednika Vlade Srbije, uvjeren da snažna, ekonomski i politički stabilna Srbija garantuje sigurnu budućnost za sve građane“, napisao je Dodik na svom profilu na Iksu.
Dodik je naglasio da je siguran da će premijer Vučević svojim predanim radom nastaviti dalji snažan razvoj Srbije.
Željka Cvijanović uputila je čestitku Vučeviću u kojoj je navela da je sigurna da će nastaviti da sprovodi suvrenu, mudru i odgovornu nacionalnu politiku.
„Povodom Vašeg izbora za predsednika Vlade Srbije, upućujem Vam srdačne čestitke i izražavam uvjerenje da ćete ovu važnu funkciju, kao i sve prethodne, obavljati uspješno, odgovorno i posvećeno, u najboljem interesu države Srbije, a na dobrobit svih njenih građana“,navela je Cvijanovićeva.
Čestitke su uputili i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.
„Nemam sumnje da ćete Vi i Vlada na čijem ste čelu dati svoj potpuni doprinos daljem ekonomskom i društvenom razvoju Republike Srbije, kao i da ćete raditi na izgradnji najboljih odnosa sa zemljama u regionu,“ istakao je Mandić u objavi na platformi Iks.
Poručio je da će u njemu uvek imati iskrenu i bratsku podršku.
„Još jednom, koristim ovu priliku da čestitam Vama i svim članovima nove Vlade. Želim vam srećan i uspešan rad!“ zaključio je Mandić.
Skupština Srbije izabrala je novu Vladu Srbije na čelu sa predsednikom Milošem Vučevićem. Nova Vlada Srbije ima 31 člana, od čega pet ministara bez portfelja.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.