Vučević: Vojska Srbije iz dana u dan sve jača i spremna je da odgovori na sve potencijalne prijetnje po bezbjednost

0

Vojska Srbije iz dana u dan je sve jača i spremna je da odgovori na sve potencijalne pretnje po bezbjednost naše otadžbine i njenih građana, poručio je ministar odbrane Miloš Vučević prilikom obilaska pripadnika Druge brigade kopnene vojske u kasarni „Ribnica“ u Kraljevu.

Komandant Druge brigade, brigadni general Siniša Stašević, informisao je tokom sastanka ministra odbrane o realizovanim zadacima i planovima za naredni period.

Ministru Vučeviću prikazan je dio novoprimljenih sredstava naoružanja i vojne opreme poput lakog četvorocikla – kvad, vozila visoke prohodnosti „hamer“ sa ugrađenim mitraljezom, zatim borbene opreme izviđačkih jedinica, streljačkog naoružanja i transportnih vozila, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vučević je izrazio zadovoljstvo opremanjem Druge brigade kopnene vojske i stalnim opremanjem jedinica Vojske Srbije savremenim naoružanjem i vojnom opremom i naglasio da je Vojska Srbije iz dana u dan sve jača i spremna da odgovori na sve potencijalne prijetnje po bezbjednost naše otadžbine i njenih građana.

Ministar odbrane prisustvovao je danas prijemu dva sanitetska vozila koja je Drugoj brigadi kopnene vojske donirala Grupacija Odbrambene industrije Srbije, kako bi unaprijedili prevoz pacijenata u Kraljevu, Raški, Novom Pazaru i u drugim mjestima u tom dijelu Srbije i da bi pacijentima i osiguranicima bila pružena još bolja zdravstvena usluga.

Poseta kasarni „Ribnica“ bila je prilika da ministar Vučević obiđe i bataljon za obuku saobraćajne službe Centra za obuku logistike Komande za obuku, gdje je prikazan segment obuke u tom bataljonu.

Obilasku Druge brigade prisustvovali su šefovi kabineta potpredsjednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Radivoje Anđelković, načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Zoran Dragićević, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić i predstavnici fabrika odbrambene industrije, navedeno je u saopštenju.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.