Retklif gradi novi Old Traford od 100.000 mjesta

0

Profit je nešto čemu se najviše teži u današnjem fudbalu, ide nekad i prije rezultata, a ser Džim Retklif nije kupio Mančester junajted samo zbog činjenice da gaji emocije prema klubu.

Jasno je da se radi o možda i najpopularnijem klubu na svijetu, sa enormnim marketinškim potencijalom, a jedan od prvih planova pomenutog suvlasnika Mančester junajteda jeste i gradnja novog stadiona koji će imati 15.000-25.000 više sjedećih mjesta od sadašnjeg. U ovo trenutku na Old traford može da sjedne 74.310 ljudi.

Nedavno je u jednom podkastu Retklif istakao da želi prvoklasni svjetski stadion i da postoji ozbiljan prostor za to.

Old Traford je poslednji put doživio rekonstrukciju 2006. godine i to je jedan od razloga zašto je Retklif već sada pokrenuo priču oko izgradnje novog stadiona.

Sa još više novca u kasi od prodaje karata, Mančester junajted ne bi morao previše da se pazi Finansijskog fer-pleja jer mu zaista prijete kazne zbog nevjerovatnih kupovina u proteklim godinama.

Naravno, sve je još uvijek u zamislima Džima Retklifa, a u narednim mjesecima bismo mogli da dobijemo i prve konkretne planove vezane za jedan od najvećih stadiona u Evropi.

(Sportske net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.