Vučević: Sa zadovoljstvom idem u Banjaluku, 9. januar je dio istorije našeg naroda!

12

Ministar odbrane Miloš Vučević najavio je da će otići u Republiku Srpsku kako bi sa tamošnjim rukovodstvom i narodom obilježio Dan Republike Srpske.

On je istakao da svjedočimo pokušajima revizije Dejtonskog mirovnog sporazuma u BiH.

– Nadam se da nema dogovora bez sva tri naroda u BiH i dva entiteta. Idem za Banja Luku, sa velikim zadovoljstom, da obilježimo Dan Republike Srpske. Ne mogu da razumijem da neko osporava nekome da obilježi datum koji je dio istorije našeg naroda. Htjeli oni to da priznaju ili ne. Bosna i Hercegovina ima mnogo veće šanse da ostane i opstane ako se sva tri naroda jednako uvažavaju, a dva entiteta čuvaju. Vi hoćete da proglasite da je cijela Republika Srpska remetilački faktor. To je tekovina građanskog rata, koja je završena mirovnim sporazumom u Dejtonu i Parizu. Kada bi Sarajevo pokazalo veći respekt prema Banja Luci bio bi mnogo bolji odnos. A ne obrnuto. Očuvanje Srba na KiM i čuvanje Republike Srpske je odluka Srbija i politike SNS, jer najveći teret je podnio Aleksandar Vučić kao nosilac liste – naveo je Vučević.

12 Comments
 1. Bubi komentariše

  Podrška obeležavaju Dana Republike Srpske je veoma značajna za jačanje odnosa između ovih dveju zemalja!

 2. ava komentariše

  Dobro je videti saradnju i čestitke između lidera Srbije i Republike Srpske. Nadam se da će ova partnerstva doprineti jačanju veza između dva entiteta.

 3. ava komentariše

  Očekujemo da će ovakvi gestovi podstaći zajedničke napore ka postizanju mira i stabilnosti. Vučićeva poruka Dodiku povodom Dana Republike Srpske ukazuje na neophodnost saradnje u suočavanju s regionalnim izazovima.

 4. ava komentariše

  Srećan Dan Republike Srpske !
  Mir Božiji Hristos se rodi !

 5. ava komentariše

  Verujemo da će ovo doprineti zajedničkim inicijativama za očuvanje mira i stabilnosti u regionu. Vučićeva čestitka Dodiku na Dan Republike Srpske odražava potrebu za koordiniranim radom u suočavanju s regionalnim izazovima.

 6. ava komentariše

  Čvrste veze su osnažene kroz razvoj ekonomske saradnje između Srbije i Republike Srpske, što doprinosi prosperitetu oba entiteta.

 7. ava komentariše

  Uverenje u snaženje ekonomske, političke i institucionalne saradnje je ohrabrujuće. Sve čestitke RS za njihov praznik.

 8. ava komentariše

  Ovi odnosi su simbol solidarnosti i međusobne pomoći tokom teških vremena, kao što su ratovi na prostoru bivše Jugoslavije.

 9. ava komentariše

  Neka si i dalje jaka Republika Srpsko!

 10. ava komentariše

  Verujemo da će ovo doprineti zajedničkim inicijativama za očuvanje mira i stabilnosti u regionu. Vučićeva čestitka Dodiku na Dan Republike Srpske odražava potrebu za koordiniranim rešavanjem regionalnih izazova.

 11. sasa komentariše

  Čvrste veze su osnažene kroz razvoj ekonomske saradnje između Srbije i Republike Srpske, što doprinosi prosperitetu oba entiteta.

 12. sasa komentariše

  Odnosi su dodatno ojačani kontinuiranom kulturnom razmenom, što doprinosi očuvanju zajedničkog nasleđa i jačanju međusobnog razumevanja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.