SDT mu nije oduzeo dokumenta: „Bijeli orao“ odletio za Beč, iako se protiv njega vode dva postupka zbog zloupotrebe položaja!

0

Bivši DPS-ov multipraktik ministar Predrag Bošković odletio je danas za Beč, saznaje BORBA.

Uprkos tome što SDT protiv njega vodi dva postupka zbog zloupotrebe službenog položaja i nanošenja štete državnom budžetu, Bošković je danas sa podgoričkog aerodroma ležerno otišao u Beč.

Našem portalu je proslijeđena fotografija Boškovića sa podgoričkog aerodroma.

SDT mu nije oduzimao dokumenta, a kamoli određivao pritvor u oba predmeta, s toga je Bošković iskoristio mogućnost koja mu se ukazala i otputovao za austrijsku prijestonicu.

Kada već nadležni organi nisu odradili svoj posao, ostaje nam da se uzdamo u Boškovićevu pravdoljubivost i želju za dokazivanjem svoje nevinosti pred crnogorskim sudovima.

Podsjetimo, Skupština Crne Gore je skinula imunitet Boškoviću i njegovim kolegama iz DPS-a i SD-a zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj.

SDT je utvrdio da postoji odgovarajući stepen sumnje da su gorepomenuti kao bivši članovi Vladine komisije od 2016. do 2020. godine počinili produženo krivično djelo zloupotrebe službenog položaja, tako što su, Bošković kao predsjednik, a ostali kao članovi, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera suprotno propisima i tako drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi 30.000 evra.

SDT je takođe donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv bivšeg ministra odbrane Predraga Boškovića, bivšeg državnog sekretara Slobodana Filipovića i nekadašnjeg načelnika Službe za finansijsko poslovanje Marka Drobnjaka protiv kojih je krivični postupak pokrenut zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

Istraga SDT-a je otvorena je 20. oktobra ove godine, nakon što su okončana saslušanja tada osumnjičenog Boškovića, Filipovića i Drobnjaka.

SDT je formirao predmet nakon što je bivša ministarka odbrane Olivera Injac, početkom 2021. godine, podnijela tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Boškovića, zbog sumnje da je novac iz budžeta Ministarstva odbane navodno nezakonito uplaćivao raznim nevladinim organizacijama, sportskim udruženjima, navijačkim grupama uz obrazloženje da tako promovišu aktivnosti Vojske Crne Gore i vrijednosti NATO…

Tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić potvrdio je svojevremeno da je predmet istrage period od 2018. do 2020. godine, kada su okrivljeni, kako postoji osnovana sumnja, “prekoračenjem granica svojih službenih ovlašćenja pribavili imovinsku korist pojedinim nevladnim oraganizacijama i drugim subjektima”.

Tom prilikom su Bošković i družina iz Ministarstva odbrane budžetu Crne Gore nanijeli štetu u iznosu od 209.150 evra.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.