Vučević o sinoćnjem glasanju: Festival licemjerja i još jedan ekser u sanduk međunarodnog prava; Srbija svakog može da pogleda u oči!

0

Potpredsjednik Vlade, ministar odbrane u tehničkom mandatu i mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević rekao je u Dnevniku RTS-a povodom glasanja u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, da je Srbija na istorijskom mjestu na kojem je bila uvijek, da može svakog da pogleda u oči i da ne krši osnovne principe međunarodnog prava.

Ističe da Srbija, prije svega, ne krši osnovne principe međunarodnog javnog prava i osnovna pravila i standarde koji bi trebali da važe za sve države.

„Ono što smo vidjeli u Strazburu predstavlja nastavak festivala licemjerja i još jedan ekser u sanduk međunarodnog prava  i svih standarda koje bi trebali da važe“, istakao je Vučević.

Dan nakon glasanja u Savjetu Evrope Vučević kaže da to nije samo pitanje da li je „Kosovo“ država, jer nije, već nisu ispoštovani ni osnovni principi koje su sami postavio pred Prištinu, od kojih je najvažniji formiranje ZSO.

„To nije pitanje naše percepcije KiM kao kolijevke identiteta već su oni sami pogazili ono što su postavili, jer im je to neko tražio telefonom ili mejlom. Srbija će se boriti argumentima, činjenicama, pravom, moralom i vjerom u sebe, jer ako mi ne vjerujemo u sebe ne možemo očekivati ni da će drugi“, poručio je Vučević.

Kaže da nema mnogo manevarskog prostora ali i da nema povlačenja i predaje.

„To što gaze osnovne norme na kraju će biti njihova bruka, ali ne može trajno da bude zakonito ono što je nezakonito“, rekao je Vučević.

Vlada najkasnije za dve nedelje

Mandatar za sastav nove Vlade kaže da će uskoro predložiti njen sastav i napominje da će Vlada biti izabrana u zakonskom roku.

„Silovanje međunarodnog javnog prava, i ono što nam se sprema u UN sa rezolucijom o Srebrenici nije ništa manja opasnost traži angažman svih nas i važnije je od kadriranja vlade“, smatra Vučević.

Kaže, međutim, da će u naredne dvije nedjelje biti formirana vlada, i da je njegov ekspoze gotovo završen.

„Biramo ljude koji će biti odgovorni u naredne četiri godine. Ovo će svakako biti vlada kontinuiteta kada je riječ o ‘Skoku u budućnost’,  ali će i neki novi ljudi donijeti novu energiju. Pokušaću da otvorim sve društvene oblasti značajne za građane, da vide šta je naša vizija za naredni period“, rekao je Vučević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.