Vešović: Vlada da se ogradi od stavova Đeljošaja, da pod hitno utiču da uputi izvinjenje građanima od kojih živi kao bubreg u loju

0

Dok se civilizovana Crna Gora sa pijetetom sjeća nedužnih žrtava, potpredsjednik Vlade Crne Gore Nik Đeljođaj kaže da su to žrtve humantaraca, izjavio je Stefan Vešović iz Prave Crne Gore.

„Presedan u kršenju međunarodnog prava, što iz dana u dan priznaje sve više aktera iste operacije, niko ne naziva humanitanom, osim onih koji maliciozno nastavljaju da propagandom prikrivaju istinu“, poručio je Vešović, pa nastavio:

„Jasno je kao dan da Nikola (od milošte Nik) ne gleda na sve građane Crne Gore kao svoje, jer da gleda ne bi mu palo na pamet da ovako govori i piše, jer u ovoj državi još uvijek žive roditelji, bliski rođaci i prijatelji ubijenih u zločinačkom napadu. Očekujem da njegove kolege iz Vlade Crne Gore pod hitno utiču na to da uputi izvinjenje građanima od kojih živi kao bubreg u loju, iako to ničim ne zaslužuje“, rekao je Vešović.

Istakao je da Đeljošaj „osjetio blagodati ‘humanitarne’ akcije“.

„Naravno, jasno je da nije osjetio blagodati ‘humanitarne’ akcije jer nije morao da ide za dijete u školu u trenucima vazdušne opasnosti, nije morao da se nada da neće pući stakla na prozorima u sobi u kojoj spava, niti je morao da trči kući iz bezbrižne igre jer je nebo odjednom prošarano otkrivajući kuda su prošli ‘humanitarni’ avioni sa bombama. Kasetnim ispostaviće se, ne humanitarnim. Sa osiromašenim uranijumom, bez nutritivnih vrijednosti. Čudni neki humanitarci“, ironično je naveo Vešović.

On očekuje da se „sramotno saopštenje osudi sa najviših državnih instanci, jer u suprotnom može se smatrati da je ćutanje znak odobravanja“.

„A ono što svi do jednog građanina, koji su osjetili teror koji je trajao 78 dana, misle je da se operacija Plemeniti nakovanj može isključivo nazvati zločinačkom akcijom. Potpredsjedniku predlažem da se manje bavi propagandom, lažima, istorijom i podilaženjem, a više usavršavanjem, idejama i budućnošću“, poručio je Vešović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.