Prosinečki najavio: Jovetić i deset novih igrača protiv Sjeverne Makedonije

0

Fudbalska reprezentacija Crne Gore odigraće sjutra u Antaliji drugi prijateljsku utakmicu pod komandom novog selektora Roberta Prosinečkog.

„Sokoli“ će za rivala imati selekciju Sjeverne Makedonije, u duelu zakazanom za 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

Podsjetimo, Crna Gora je prethodno pobijedila Bjelorusiju 2:0.

„Prije nego što smo došli u Antaliju, rekao sam da će svi dobiti priliku. Sjutra će biti potpuno nova ekipa u odnosu na Bjelorusiju, tačnije biće deset novih igrača, jedino će igrati Stevan Jovetić, jer želimo da minutažu koju ima u Olimpijakosu nadoknadimo kroz reprezentaciju“, rekao je Robert Prosinečki na konferenciji za novinare u Antaliji.

Kroz sedam dana rada u Turskoj, hrvatski stručnjak želio je, prije svega, da se svi dobro upoznaju.

„Zadovoljan sam onim što sam vidio. U utakmici protiv Bjelorusije je bilo dobro, sjutra nas čeka malo jači protivnik“, kazao je Prosinečki, koji je pratio prethodnu prijateljsku utakmicu između Sjeverna Makedonije i Moldavije, koja je završena rezultatom 1:1.

„Bili smo na utakmici, no ono što sam vidio od njih nije bilo dobro. Međutim, siguran sam da će protiv nas biti dodatno motivisano. Odigrali su neriješeno sa Moldavcima, ali su u suštini dobra reprezentacija. Imaju kvalitetnu ekipu, dobre pojedince koji prave razliku u svojim klubovima. Neće biti nimalo lako, međutim, motivisani smo i želimo da upišemo još jednu pobjedu“, kazao je selektor Crne Gore.

Prosinečki je najavio promjene u timu, ali ne i promjene u igri.

„Šest dana je kratak period da bi se nešto novo uigravalo, ali ono što želim jeste da svi dobiju šansu. Vidjelo se, recimo, kod Škrijelja da nema strah, proveo je na terenu pola sata, a prvi put je ovdje. Dakle, sjutra će igrati jedna potpuno nova ekipa“, zaključio je Prosinečki.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.