Vesić: Sud donio presudu – list „Nova“ iznio lažne optužbe, odštetu ću donirati institucijama koje obrazuju mlade novinare za njihovo profesionalno usavršavanje

0

Viši sud u Beogradu donio je presudu kojom je potvrđeno da su list „Nova“ i novinarka ovog lista Nataša Laković iznijeli lažne optužbe da sam “čuvao glasačke listiće” na izborima koji su održani u aprilu 2022. godine u Beogradu, objavio je Goran Vesić na Tviteru.

Kako je dodao, na suđenju nisu mogli da pokažu nijedan dokaz za svoje tvrdnje, pa je presuda logična.

– Nerado se sudim sa novinarima, jer imam razumjevanja za tu profesiju. I sam sam bio novinar i urednik. Ali, ovo što su uradili Nova S i novinarka Latković kršenje je svih novinarskih kodeksa i liči, nažalost, na obračun sa političkim neistomišljenicima. Jer ono što su objavili nije bila kritika ili njihovo viđenje mog rada, na koje imaju pravo, nego gruba neistina i laž – naveo je Vesić, pa dodao:

– Baš zato što želim da zaštitim novinare koji rade časno i profesionalno svoj posao, boriću se protiv ovih pojava koje udaljavaju naše društvo od evropskih standarda i srozavaju časni novinarski poziv. Vjerujem da će list „Nova“ ispuniti svoju sudsku obavezu i objaviti uvod i izreku ove presude, a odštetu koja po presudi treba da mi bude plaćena usmjeriću kao ličnu donaciju udruženjima i institucijama koje obrazuju mlade novinare za njihovo profesionalno usavršavanje – istakao je Vesić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.