URA: Zbog neodgovornosti i bahatosti Spajićeve Vlade danas ispaštaju djeca, prosvjetari i roditelji

0
Građanski pokret URA saopštio je danas da zbog nesposobnosti, neodgovornosti, bahatosti i nepoštovanja zakona premijera Milojka Spajića, Ministarstva prosvjete i Ministarstva finansija danas ispaštaju djeca, prosvjetari i roditelji.
„Na primjeru problema uvećanja zarada prosvjetarima u skladu sa potpisanim Granskim kolektivnim ugovorom najbolje je došla do izražaja politika zanemarivanja najvećih problema u društvu od strane Milojka Spajića koji uporno izbjegava da se pozabavi ovim problemom aktuelizovanim već nekoliko mjeseci“, navodi se u saopštenju GP URA.
Rezultat toga danas je, kako se navodi iz ove partije, haotično stanje u prosvjeti, a štrajkove najavljuju i radnici u zdravstvu, javnoj upravi i pravosuđu zbog sličnog problema – nepoštovanja stečenih prava.
„Pitamo javno dokle će se Spajić kao premijer ponašati neodgovorno prema državi, društvu i institucijama sistema. To je posao za koji je plaćen i za koji su mu građanke i građani na izborima dali mandat“, zaključuje se u saopštenju GP URA.
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.