Tužan dan za srpski fudbal: Preminuo Ratomir Raša Babić

0

Srpski fudbal su pogodila je tužna vijest. U 82. godini preminuo je Ratomir Raša Babić, dugogdišnji uspješan sportski radnik.

Zbog njegove smrti oglasio se i Fudbalski savez Srbije:

– Tužna vijest za srpski fudbal, u 82. godini preminuo je Ratomir Raša Babić, dugogodišnji sportski radnik, bivši predsjednik Fudbalskog saveza Beograda i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Čovek koji je skoro čitav svoj život posvetio fudbalu, još od 1957. godine kada je zaigrao za Koceljevu iz rodnog kraja. Partizan je bio njegova najveća ljubav, a prva funkcija u klubu iz Humske bila je kao član Savjeta omladinske škole 1978. godine. Bio je član Skupštine Partizana, Upravnog odbora kluba iz Humske, a u periodu kada su čelni ljudi kluba bili Mirko Marjanović i Dragan Đurić, potpredsjednik Partizana.

Ratomir Babić se najviše isticao u radu omladinske škole, bio je dugo godina i predstavnik Partizana u Zajednici Superlige, zatim veoma aktivan i poštovan član Izvršnog odbora FSS. Dolaskom na mjesto predsednika Fudbalskog saveza Beograda učinio je da se Savez finansijski oporavi, osavremeni i postane stabilan.

Nakon dolaska Slaviše Kokeze na mjwsto predsjednika FSB, postao je počasni predsjednik FS Beograda. Bio je i član Komisije FSS za sprovođenje izbora, kao i dugogodišnji delegat na utakmicama najvišeg ranga domaćeg fudbalskog takmičenja. Fudbalski savez Srbije izražava iskreno saučešće porodici Ratomira Raše Babića – stoji na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.