URA: Skandalozno da Spajićeva vlada potroši pola miliona evra za šest mjeseci

0

Krajnje je skandalozan podatak da Spajićeva vlada za šest mjeseci potroši pola miliona eura za ručkove i pića u zemlji i inostranstvu, istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući objavljene podatke da je za troškove reprezentacija potrošeno 4,1 milion evra.

“Još jednom se pokazuje potpuno neprihvatljiv i neodgovoran Spajićev odnos prema javnim finansijama, u trenutku kada građanke i građani sanjaju o poboljšanju životnog standarda usljed neobuzdane inflacije i rasta cijena osnovnih životnih namirnica”, naveli su iz GP URA dodajući da Vlada na troškove reprezentacije troši skoro pet miliona eura, vrijednost sa koliko bi se, kažu, “mogla izgraditi tri vrtića”.

,,Poređenja radi, troškovi reprezentacije Abazovićeve Vlade bili su više nego duplo manji jer je to Vlada koja je radila u interesu građana i imala vrlo odgovoran i skroman odnos prema javnim finansijama, istovremeno stvarajući dodatne prihode sa vraćanjem u državno vlasništvo brojnih dobara. S druge strane, danas se suočavamo sa nastavkom prakse DPS-a, gdje se prema budžetu funkcioneri PES-a ponašaju kao prema otvorenom računu koji treba samo prazniti”, naznačili su iz URE.

Iz URE su pozvali Spajića da građanima objasni ovako visoku potrošnju i da kaže “kakvu korist građanke i građani imaju od ovolike količine ručkova koji se finansiraju iz Budžeta svih nas”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.