Ukrajinci balističkim projektilima napali ruski grad Sevastopolj, među žrtvama i dvoje djece

0

Broj poginulih nakon napada Oružanih snaga Ukrajine na Sevastopolj porastao je na tri, a među žrtvama je i dvoje djece, saopštio je danas guverner Krima Mihail Razvožajev.

„Broj ranjenih je porastao na skoro 100 ljudi. Cio zdravstveni sistem je mobilisan, ljekari i medicinsko osoblje su angažovani. Operacione sale su u funkciji. Žrtvama je pružena sva neophodna medicinska njega“, napisao je on na Telegram kanalu.

Razvožajev je napomenuo da je napad izveden balističkim projektilima sa kasetnom municijom. On je dodao da je već otišao u bolnicu da vidi nastradale.

Vatrogasne ekipe su izašle na lice mjesta. Na sjevernoj strani fragmenti raketa izazvali su požar u jednoj stambenoj zgradi. Blokiran je i prolaz automobila na Krimskom mostu, a saobraćaj je obnovljen 20 minuta kasnije. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u 12.15 po moskovskom vremenu napad ukrajinskih oružanih snaga na civilnu infrastrukturu Sevastopolja zaustavljen sistemima PVO.

Ukrajinska vojska pokušala je da izvrši udar uz pomoć operativno-taktičkih raketa ATACMS sa kasetnom bojevom glavom, koje su isporučile Sjedinjene Američke Države.

– Tokom odbijanja terorističkog napada snage PVO oborile su četiri američka projektila ATACMS. Još jedna raketa je, uslijed udara sistema PVO u završnoj fazi, skrenula sa putanje leta, a bojeva glava je eksplodirala u vazduhu iznad teritorije grada – navodi se u saopštenju Ministarstva na Telegram kanalu.

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.