Dodik: Ameriku interesuju samo njeni interesi, za Bošnjake, Srbe i Hrvate ih briga kao za lanjski sneg

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da SAD interesuju samo njeni interesi, a da ih je za Bošnjake, Srbe i Hrvate briga kao za lanjski sneg.

„Kao što ih nije bila briga za Iračane, Sirijce, Libijce, Egipćane, Avganistance, u čijim zemljama su napravili haos isključivo zbog svog interesa. Amerika nikada i nikome nije davala, već je uzimala. Ne znam zašto bošnjački političari naivno vjeruju da su oni posebni i da će njima nešto dati“, napisao je Dodik u objavi na društvenim mrežama.

Bošnjaci svoj interes, kao i Srbi i Hrvati, mogu da ostvare samo međusobnim dogovorom, istakao je Dodik.

„Imaju li Srbi, Bošnjaci i Hrvati pravo na neki svoj interes u BiH ili je samo važan interes SAD, a sva tri naroda treba da služe tom interesu?“, upitao je Dodik.

Podsjetivši na izjavu američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija da je „mirno razdruživanje prijetnja interesima SAD“, Dodik je upitao imaju li pravo Srbi, Bošnjaci i Hrvati sami da se dogovore.

„Kako se dogovorimo, tako će nama biti. Ili treba da budemo pokusni kunići u nečijem eksperimentu. Je li vam nedovoljno sve vaše bogatstvo, pa biste i ovo naše malo da uzmete?“, pitao je Dodik.

Najveća zabluda bošnjačkih političara je, prema riječima Dodika, da Amerika želi da ostvari interese Bošnjaka.

„Naš narod kaže: ‘Tuđa ruka svrab ne češe’. Nije Austrija anektirala BiH da bi je razvila, već da bi odavde odvukla sve što se moglo odvući. Kako je bilo tada, tako je i danas, samo je drugi protagonista“, zaključio je Dodik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.